|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Przetwornica 36-72V -> 12V |
Autor |
Wiadomość |
pit-r-p
początkujący

|
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017 Przetwornica 36-72V -> 12V
|
|
|
Zakupiłem przetwornice 36-72V -> 12V. Taki model jaki oferuje nexun. Mam pewien klopot. Podłączam za nią pikacza i pali mi przetwornice na 5v i co za tym idzie podzespoły w pikaczu. Sprawdzam miernikiem i jest na niej 12V. Nie wiem co jest grane. Może w momencie załączenia przez stacyjkę przepuszcza jakieś dużo wyższe napięcie i dlatego tak się dzieje? Jakie macie doświadczenia? Czy jest na to jakieś rowiązanie? |
|
|
|
 |
seba55a
początkujący

|
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017
|
|
|
Plusa czy minusa puściłeś przez stacyjkę? Jeśli minusa to problem znaleziony. |
|
|
|
 |
pit-r-p
początkujący

|
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017
|
|
|
Plusa |
|
|
|
 |
pit-r-p
początkujący

|
Wysłany: Pon 25 Wrz, 2017
|
|
|
Problem rozwiazany. Dołożyłem układ opóźniający załączenie obwodów na 12v i wszystko gra. Czyli przyczyną była najprawdopodobniej szpilka napiecia i przetworniczka na 5v tego nie wytrzymywała. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|