|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Hulajnogi elektryczne na zamówienie |
Autor |
Wiadomość |
Yin
prezes

Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Lut 2014 Posty: 805 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Nie 12 Lis, 2017
|
|
|
wit napisał/a: | Ma siodełko, ma silnik około 1kW - jest formalnie motorowerem elektrycznym. ...
Taka "niby hulajnoga" z daleka krzyczy -jestem wielka masywna jestem inna. |
A taki falcon to już nie I jedno i drugie nagina przepisy dokładnie tak samo. |
|
|
|
 |
wit
brygadzista

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 285 Skąd: Skierniewice
|
|
|
|
usunięto - usunięto -nie lubię ingerenci -co się raz zdarzyło może się powtarzać -osunięto treść wypowiedzi. |
_________________ Witek. |
Ostatnio zmieniony przez wit Pią 23 Lut, 2018, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Yin
prezes

|
|
|
|
I chodzi o to by stan tego czym są nie był egzekwowany możliwie długo |
|
|
|
 |
wit
brygadzista

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2009 Posty: 285 Skąd: Skierniewice
|
|
|
|
................... zdrastwoj Towriszcz |
_________________ Witek. |
Ostatnio zmieniony przez wit Pią 23 Lut, 2018, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Yin
prezes

|
Wysłany: Pon 13 Lis, 2017
|
|
|
wit napisał/a: | wiec trzeba żeby rower choć wyglądał jak rower a hulajnoga jak hulajnoga.
silniki -choć mocne małe gabarytowo -aku w ramę - czego nie widać -tego za łatwo się nie czepią...
|
Jeśli będzie odgórny prikaz to czepiać się będą nawet dynama w piaście.
wit napisał/a: |
No i nie wypada wyprzedzać rowerem radiowozów jadących na sygnale...
|
Oczywista oczywistość:)
wit napisał/a: |
z ciekawostek widziałem mandat prawie zwykłym rowerem -to jest poziomym w górach -bez silnika -za przekroczenie prędkości -100 kilka km na suszarce...
|
Mnie do poziomek namawiać nie trzeba |
|
|
|
 |
Redaktor1966
kierownik

|
Wysłany: Pon 13 Lis, 2017
|
|
|
"No i nie wypada wyprzedzać rowerem radiowozów jadących na sygnale..."
No a tak kulturalnie - w ciągu ułamka sekundy?... ;) |
|
|
|
 |
Stanek271
stażysta

|
Wysłany: Pon 08 Sty, 2018
|
|
|
Czy są możliwe inne konfiguracje tej hulajnogi np. z wiekszym zasiegiem maksymalnym? |
|
|
|
 |
VELEX
początkujący VELEX

|
Wysłany: Sob 06 Kwi, 2019
|
|
|
Prawo o ruchu drogowym i kodeks drogowy jasno określa jakie pojazdy mogą poruszać się po drodze publicznej. Warto zauważyć, że obecnie mamy już rower elektryczny, motorower elektryczny i motocykl elektryczny. Niestety nie mamy hulajnogi elektrycznej i wiele innych wynalazków jak np. "deska elektryczna" itp
Obecnie trwają prace nad dopuszczeniem do ruch pojazdów transportu osobistego ale nadal nic się nie zmieniło, więc hulajnoga elektryczna jeździ nielegalnie.
Jeśli chodzi o model pokazano na początku tego wątku, to w świetle obowiązujących przepisów motorower. Co za tym idzie musi posiadać homologację i zostać zarejestrowany. Podobne modele na rynku już są dostępna jak na przykład VELEX model EGREEN. Posiada homologację więc musimy go zarejestrować i wykupić OC komunikacyjne. Rejestracja ok. 115 zł a OC ok. 80 zł.
Ja polecam wersję z homologacją. Kupienie tańszej wersji bez homologacji może skończyć się, że będzie można nią jeździć tylko po własnym podwórku.
 |
_________________ Pojazdy Elektryczne |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|