ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbumZlot EV 6-7 maja 2017
Batteryguru baterie do rowerĂłw elektrycznych

Poprzedni temat «» Następny temat
bosch, yamaha, steps, impulse, tranzx, itd.
Autor Wiadomość
techniawka 
początkujący


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 20
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Czw 10 Sie, 2017   bosch, yamaha, steps, impulse, tranzx, itd.

Witam wszystkich forumowiczów. Może czas na wprowadzenie na forum tematów związanych z bardzo popularnymi systemami. Chętnie podpowiem w tym temacie ze wszystkimi szczegółami jeżeli forum się tym zainteresuje.
_________________
www.sklepebike.pl
 
 
JerzyZ 
Zasłużony dla zlotu EV


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 759
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: Czw 10 Sie, 2017   

https://forum.arbiter.pl/viewforum.php?f=98
A co do pomocy - byłbym wdzięczny (w temacie Bosch jest opisany mój problem).
 
 
sunman 
brygadzista


Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 294
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pią 11 Sie, 2017   

Ja mam pewnie trywialne pytanie ale, czy bez wyświetlacza można po prostu " odpalić" takiego mida ? Czy jest on wymagany by zestaw zadziałał? Pytanie o tyle nurtujące bo trafiają się używane silniki, ale sam wyświetlacz 400 zł + jest zniechęcający. Nie wspominając o blokadach prędkości i mocy.

Podsumowując, czy jest sposób by "odblokować" takiego mida na moc, prędkość i by działał bez tego wyświetlacza?
Ostatnio zmieniony przez zeeltom Pią 11 Sie, 2017, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
JerzyZ 
Zasłużony dla zlotu EV


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 759
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: Pią 11 Sie, 2017   

sunman napisał/a:
Podsumowując, czy jest sposób by "odblokować" takiego mida na moc, prędkość i by działał bez tego wyświetlacza?
Moim zdaniem jest znacznie gorzej - nie da się odpalić również bez odpowiedniego akumulatora (oprócz +- są dwa przewody transmisji szeregowej do silnika). Trzeci idzie do ładowarki - też dedykowanej.
Natomiast na pewno można użyć samego silnika, czyli wypruć całą elektronikę, dać zwykły sterownik - i hulaj dusza, piekła nie ma!
PS Jeżeli masz namiary na tani silnik - byłbym zainteresowany.
 
 
techniawka 
początkujący


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 20
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Pią 11 Sie, 2017   

Nie da się uruchomić tego systemu bez wyświetlacza, jest on konieczny. Musi być też od odpowiedniej lini - Clasic, ActiV bądź Performance. Plus jest taki , że zakładamy taki display i nie musimy go zgrywać z resztą tak jak jest w wielu rowerach z systemem ION
_________________
www.sklepebike.pl
 
 
Arturw55 
początkujący
Arturw55


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Kwi 2017
Posty: 10
Skąd: Belsk Duży
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2017   

Czy miałeś taki przypadek z baterią aktiv, że niezależnie od stopnia naładowania migają 4 diody, a po podłączeniu do roweru system sam się uruchamia - co to oznacza?
 
 
sunman 
brygadzista


Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 294
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto 05 Wrz, 2017   

Ok czyli bez wyswietlacza sie nie da , a co z ladowarka mozna dac jakiegos chinczyka i przerobic gniazdo czy wciaz sa tam jakies zabezpieczenia. Stacyjke pomijam bo to mozna zewrzec na stale , a bms jest jakos "zblokowany" bo te 400zl ujdzie w tlumie ale.drugie tyle za ladowarke to silnik musialby byc po cenie zlomu...
 
 
JerzyZ 
Zasłużony dla zlotu EV


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 16 Lip 2010
Posty: 759
Skąd: Warszawa - Ursynów
Wysłany: Wto 05 Wrz, 2017   Re: bosch, yamaha, steps, impulse, tranzx, itd.

techniawka napisał/a:
Witam wszystkich forumowiczów. Może czas na wprowadzenie na forum tematów związanych z bardzo popularnymi systemami. Chętnie podpowiem w tym temacie ze wszystkimi szczegółami jeżeli forum się tym zainteresuje.
W nawiązaniu powtórzę pytanie z wątku "Rower systemu Bosch":
Przy próbie dołączenie displaya INTUVIA zamiast HMI (silnik Classic) wyświetla mi się komunikat: "Pls Software Update".
Będę wdzięczny za jakiekolwiek rady.
 
 
techniawka 
początkujący


Dołączył: 25 Gru 2013
Posty: 20
Skąd: Olsztyn
Wysłany: Pon 13 Lis, 2017   

Konieczna aktualizacja softu w wyświetlaczu bądź silniku.
_________________
www.sklepebike.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Archiwum zlotów EV w Żyrardowie
Zanim coś kupisz, albo zlecisz innym przeczytaj!