ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
E-biker.pl zestawy do konwersji rowerów elektrycznych

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki projektor niskobudżetowy do kina domowego ?
Autor Wiadomość
tas 
szef


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6156
Skąd: Beskidy
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

najtańszy
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
umbur 
prezes


Pomógł: 25 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 581
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.
 
 
Przemek 
prezes


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lip 2015
Posty: 737
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

no i wszystko , dzięki
 
 
tkoko 
prezes


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 26 Lut 2015
Posty: 684
Skąd: Czechowice-Dz
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

umbur napisał/a:
Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.


Nie tak do końca :lol: Przy 10 metrach może być różnie. Niemniej jednak, dopóki obraz "idzie płynnie, nie kratkuje, nie "staje" to czy jest za 50 czy 500zł, nie ma znaczenia.
 
 
umbur 
prezes


Pomógł: 25 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 581
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

tkoko napisał/a:
umbur napisał/a:
Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.


Nie tak do końca :lol: Przy 10 metrach może być różnie. Niemniej jednak, dopóki obraz "idzie płynnie, nie kratkuje, nie "staje" to czy jest za 50 czy 500zł, nie ma znaczenia.

Panikę siejesz. :smile:
 
 
zeeltom
[Usunięty]

Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

To jest tak, jak z kablami do głośników. Ponoć są tacy audiofile, którzy czują różnicę w dźwięku miedzy kablami miedzianymi, a takimi ze złota, czy platyny.
Ja mam pierwszy stopień słuchu muzycznego. Rozróżniam, kiedy grają, a kiedy nie ;)
 
 
Przemek 
prezes


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lip 2015
Posty: 737
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

zeeltom napisał/a:
Rozróżniam, kiedy grają, a kiedy nie ;)

ja mam tak z kolorami rozróżniam dwa, fajny i niefajny
 
 
zeeltom
[Usunięty]

Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

To nie tak... facet rozróżnia 3 kolory. Fajny, pedalski i ch.jowy ;)
 
 
pawextelinfo 
stażysta


Wiek: 36
Dołączył: 13 Maj 2016
Posty: 166
Skąd: Węgierska Górka
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

tkoko napisał/a:
umbur napisał/a:
Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.


Nie tak do końca :lol: Przy 10 metrach może być różnie. Niemniej jednak, dopóki obraz "idzie płynnie, nie kratkuje, nie "staje" to czy jest za 50 czy 500zł, nie ma znaczenia.


U mnie przy 10m tanim kablu nie bylo sygmału z kompa :(
 
 
zeeltom
[Usunięty]

Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

A ja miałem sygnał USB z kamery po skrętce po 10 metrach. No i?
 
 
WojtekErnest 
szef


Pomógł: 65 razy
Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 2998
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

Nie mówcie że nie ma różnic przy tak dlugim kablu HDMI..
Tym bardziej że nakłada się na to praca nadajnika i odbiornika dwóch urządzeń.
W jednym przypadku taki kabel moze działać w innym transmisja moze być wolniejsza a innym nie przejdzie testu negocjacji prędkości i nic nie będzie.
_________________
Użytkownik składaka Kross/Grand Ametyst 24 cale, zasil. 42 V-600 W oraz Bora 602 INTERBIKE
http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=1555
 
 
umbur 
prezes


Pomógł: 25 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 581
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

WojtekErnest napisał/a:
Nie mówcie że nie ma różnic przy tak dlugim kablu HDMI..
Tym bardziej że nakłada się na to praca nadajnika i odbiornika dwóch urządzeń.
W jednym przypadku taki kabel moze działać w innym transmisja moze być wolniejsza a innym nie przejdzie testu negocjacji prędkości i nic nie będzie.

Chodziło mi o to, że nie będzie różnicy w jakości obrazu. Jak będzie zrywać połączenie, to będzie przecież widać od razu.
 
 
Przemek 
prezes


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 12 Lip 2015
Posty: 737
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

kupiłem idąc owczym pędem, ponad 100 osób go kupiło mam nadzieję że ktoś się z nich na tym znał a nie kupowali tak jak ja bo dużo osób kopiło :sad: ten kabel
 
 
Tomas 
szef


Pomógł: 20 razy
Wiek: 37
Dołączył: 23 Mar 2015
Posty: 1684
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

Mega tani widzę. Napisz jak się sprawuje bo wygląda na mały przekrój. Ja mam kabel 10m (też był dosyć tani) ale jest mega gruby jak na hdmi i działa.
 
 
tkoko 
prezes


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 26 Lut 2015
Posty: 684
Skąd: Czechowice-Dz
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

Przemek napisał/a:
kupiłem idąc owczym pędem, ponad 100 osób go kupiło mam nadzieję że ktoś się z nich na tym znał a nie kupowali tak jak ja bo dużo osób kopiło :sad: ten kabel


Jeżeli faktycznie obsługuje 4K to nie będzie problemu, a gdyby nawet, to do 14 dni możesz go zwrócić .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group