ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbumZlot EV 6-7 maja 2017
Batteryguru baterie do rowerĂłw elektrycznych

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki projektor niskobudżetowy do kina domowego ?
Autor Wiadomość
tas 
Moderator


Pomógł: 140 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 5898
Skąd: Beskidy
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

najtańszy
_________________
Silniki, sterowniki, ładowarki, BMSy i inne- LINK - 792 304 416
Kod rabatowy: FORUM
Mój Blog: Ebike Blog (w budowie)
Tanie ogniwa: klik!
 
 
umbur 
dyrektor


Pomógł: 12 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 465
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.
_________________
JUTJUB
3kW 30Ah
6.7kW 54Ah
 
 
Przemek 
prezes


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lip 2015
Posty: 642
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

no i wszystko , dzięki
 
 
tkoko 
prezes


Pomógł: 18 razy
Dołączył: 26 Lut 2015
Posty: 639
Skąd: Czechowice-Dz
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

umbur napisał/a:
Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.


Nie tak do końca :lol: Przy 10 metrach może być różnie. Niemniej jednak, dopóki obraz "idzie płynnie, nie kratkuje, nie "staje" to czy jest za 50 czy 500zł, nie ma znaczenia.
 
 
umbur 
dyrektor


Pomógł: 12 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 465
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

tkoko napisał/a:
umbur napisał/a:
Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.


Nie tak do końca :lol: Przy 10 metrach może być różnie. Niemniej jednak, dopóki obraz "idzie płynnie, nie kratkuje, nie "staje" to czy jest za 50 czy 500zł, nie ma znaczenia.

Panikę siejesz. :smile:
_________________
JUTJUB
3kW 30Ah
6.7kW 54Ah
  
 
 
zeeltom 
Administrator



Pomógł: 96 razy
Wiek: 60
Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 7746
Skąd: Żyrardów
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

To jest tak, jak z kablami do głośników. Ponoć są tacy audiofile, którzy czują różnicę w dźwięku miedzy kablami miedzianymi, a takimi ze złota, czy platyny.
Ja mam pierwszy stopień słuchu muzycznego. Rozróżniam, kiedy grają, a kiedy nie ;)
_________________
Moje gniazdko: dom
  
 
 
Przemek 
prezes


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lip 2015
Posty: 642
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

zeeltom napisał/a:
Rozróżniam, kiedy grają, a kiedy nie ;)

ja mam tak z kolorami rozróżniam dwa, fajny i niefajny
 
 
zeeltom 
Administrator



Pomógł: 96 razy
Wiek: 60
Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 7746
Skąd: Żyrardów
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

To nie tak... facet rozróżnia 3 kolory. Fajny, pedalski i ch.jowy ;)
_________________
Moje gniazdko: dom
 
 
pawextelinfo 
stażysta


Wiek: 36
Dołączył: 12 Maj 2016
Posty: 126
Skąd: Węgierska Górka
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

tkoko napisał/a:
umbur napisał/a:
Cytat:
no i Optoma stoi w domu, faktycznie nówka, no wiec mam do was jeszcze jedno pytanie dotyczące kabla hdmi wiem że jest to bardzo istotne żeby nie tracić na jakości, doradzacie jakieś cudo 10 metrowe bo oglądam i widzą że chwalone są takie za 50zł i za 500zł, głupi z tego jestem :roll:

Sygnał jest cyfrowy, nie analogowy, więc żadnej różnicy nie ma.


Nie tak do końca :lol: Przy 10 metrach może być różnie. Niemniej jednak, dopóki obraz "idzie płynnie, nie kratkuje, nie "staje" to czy jest za 50 czy 500zł, nie ma znaczenia.


U mnie przy 10m tanim kablu nie bylo sygmału z kompa :(
 
 
zeeltom 
Administrator



Pomógł: 96 razy
Wiek: 60
Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 7746
Skąd: Żyrardów
Wysłany: Czw 07 Gru, 2017   

A ja miałem sygnał USB z kamery po skrętce po 10 metrach. No i?
_________________
Moje gniazdko: dom
 
 
WojtekErnest 
Zasłużony dla zlotu EV


Pomógł: 50 razy
Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 2655
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

Nie mówcie że nie ma różnic przy tak dlugim kablu HDMI..
Tym bardziej że nakłada się na to praca nadajnika i odbiornika dwóch urządzeń.
W jednym przypadku taki kabel moze działać w innym transmisja moze być wolniejsza a innym nie przejdzie testu negocjacji prędkości i nic nie będzie.
_________________
Użytkownik składaka Kross/Grand Ametyst 24 cale, zasil. 42 V-600 W oraz Bora 602 INTERBIKE
http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=1555
 
 
umbur 
dyrektor


Pomógł: 12 razy
Wiek: 35
Dołączył: 05 Paź 2015
Posty: 465
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

WojtekErnest napisał/a:
Nie mówcie że nie ma różnic przy tak dlugim kablu HDMI..
Tym bardziej że nakłada się na to praca nadajnika i odbiornika dwóch urządzeń.
W jednym przypadku taki kabel moze działać w innym transmisja moze być wolniejsza a innym nie przejdzie testu negocjacji prędkości i nic nie będzie.

Chodziło mi o to, że nie będzie różnicy w jakości obrazu. Jak będzie zrywać połączenie, to będzie przecież widać od razu.
_________________
JUTJUB
3kW 30Ah
6.7kW 54Ah
 
 
Przemek 
prezes


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 12 Lip 2015
Posty: 642
Skąd: Katowice
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

kupiłem idąc owczym pędem, ponad 100 osób go kupiło mam nadzieję że ktoś się z nich na tym znał a nie kupowali tak jak ja bo dużo osób kopiło :sad: ten kabel
 
 
Tomas 
szef



Pomógł: 17 razy
Wiek: 36
Dołączył: 23 Mar 2015
Posty: 1605
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

Mega tani widzę. Napisz jak się sprawuje bo wygląda na mały przekrój. Ja mam kabel 10m (też był dosyć tani) ale jest mega gruby jak na hdmi i działa.
_________________
Jeżdżę na:
teren:POISON ATOM
miasto:CARRERA BANSHEE
 
 
tkoko 
prezes


Pomógł: 18 razy
Dołączył: 26 Lut 2015
Posty: 639
Skąd: Czechowice-Dz
Wysłany: Pią 08 Gru, 2017   

Przemek napisał/a:
kupiłem idąc owczym pędem, ponad 100 osób go kupiło mam nadzieję że ktoś się z nich na tym znał a nie kupowali tak jak ja bo dużo osób kopiło :sad: ten kabel


Jeżeli faktycznie obsługuje 4K to nie będzie problemu, a gdyby nawet, to do 14 dni możesz go zwrócić .
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Archiwum zlotów EV w Żyrardowie
Zanim coś kupisz, albo zlecisz innym przeczytaj!