ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Chiński watomierz (TK15?) - kalibracja napięcia
Autor Wiadomość
Mitar 
kierownik



Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 376
Skąd: Gliwice
Wysłany: Pon 10 Lip, 2017   Chiński watomierz (TK15?) - kalibracja napięcia

Witam

Kupiłem niedawno watomierz mini z tej aukcji https://www.aliexpress.co...2794349272.html

Jest to chyba to samo co watomierz TK15 o taki: https://www.aliexpress.co...2702066121.html

Problem jest taki ,że nie można w nim kalibrować odczytu napięcia a mój egzemplarz zawyża 2V przy 20S.

Po wejściu w menu serwisowe (3 guziki na raz przy podłączaniu zasilania) jest opcja kalibracji ale nie da się zmienić napięcia.

W necie znalazłem filmik faceta który ma ten sam soft oraz ten sam problem
https://youtu.be/PmjZAu5ecRU?t=6m5s

Czy ktoś z was ma ten watomierz i działa mu ta kalibracja ? jeśli tak to jaką wersje macie.
 
 
xlineage
[Usunięty]

Wysłany: Pon 10 Lip, 2017   Re: Chiński watomierz (TK15?) - kalibracja napięcia

Mitar napisał/a:
Witam

Kupiłem niedawno watomierz mini z tej aukcji https://www.aliexpress.co...2794349272.html

Jest to chyba to samo co watomierz TK15 o taki: https://www.aliexpress.co...2702066121.html

Problem jest taki ,że nie można w nim kalibrować odczytu napięcia a mój egzemplarz zawyża 2V przy 20S.

Po wejściu w menu serwisowe (3 guziki na raz przy podłączaniu zasilania) jest opcja kalibracji ale nie da się zmienić napięcia.

W necie znalazłem filmik faceta który ma ten sam soft oraz ten sam problem
https://youtu.be/PmjZAu5ecRU?t=6m5s

Czy ktoś z was ma ten watomierz i działa mu ta kalibracja ? jeśli tak to jaką wersje macie.


cos znalazlem.

https://www.youtube.com/w...huRXK1g&t=6m50s

chinska mysl techniczna, cała minuta wtykania kabelka zeby zmienic ustawienia :roll:
 
 
Mitar 
kierownik



Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 376
Skąd: Gliwice
Wysłany: Pon 10 Lip, 2017   

Widziałem ten film, to jest właśnie inny soft (chyba wcześniejsza wersja) , niestety na filmiku nie wchodzi w to menu kalibracji napięcia i nie widać czy na tym sofcie to działa.

Ps. Ja tam wchodzę od strzału, nie wiem co się ten koleś tak męczył z tym :)
 
 
Scuda 
stażysta


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 17 Paź 2017
Posty: 157
Skąd: Stalowa wola
Wysłany: Pon 01 Sty, 2018   

A ten pierwszy z linku watomierz ma w zestawie bocznik, bo na zdjęciach nic nie widać ?
 
 
Mitar 
kierownik



Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 376
Skąd: Gliwice
Wysłany: Wto 02 Sty, 2018   

Tak ma
 
 
xyz2a 
stażysta


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lut 2017
Posty: 177
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2018   

Odkopię - czy udało się uporać z watomierzem?
Sam się przymierzam do zakupu tego i szukam potencjalnych wad/zalet.
 
 
Mitar 
kierownik



Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 07 Gru 2016
Posty: 376
Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2018   

Nie udało, po prostu ta wersja ma taki bug, może w nowszych jest to poprawione.
Ale i tak bardzo dobrze pokazuje i polecam.
 
 
xyz2a 
stażysta


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Lut 2017
Posty: 177
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią 20 Kwi, 2018   

Czy wersja 50A byłaby dobra w połączeniu ze sterownikiem GT-1500 który daje 45A - ale jak domniemam w funkcji 120% potrafi dać 54A.
Czy dla LiPo 16s3p będzie to dobry wybór? Nie kupowałem jeszcze na alli więc doszedł by mi kupon 4$ - cena okazyjna.
Tak na szybko- czy po zakupie coś się pisze do sprzedawcy odnośnie wersji modelu czy cokolwiek innego?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group