ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
E-biker.pl zestawy do konwersji rowerów elektrycznych

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tas
Sob 07 Gru, 2013
Toprun silnik do roweru -zna to ktoś ?
Autor Wiadomość
kolmen 
początkujący


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Sie 2018
Posty: 33
Skąd: Gliwice
Wysłany: Śro 08 Sie, 2018   

pietrek345 napisał/a:
Witam wszystkich, minęło już sporo czasu od ostatniej wypowiedzi. Jak postępy? Udało się komuś uruchomić ten silnik?

Z tego co mi wiadomo to przynajmniej kilka osób przerabiało
 
 
pietrek345 
początkujący


Dołączył: 08 Sie 2018
Posty: 3
Skąd: Przemyśl
Wysłany: Śro 08 Sie, 2018   

ale przerabiało na zewnętrzny sterownik czy modyfikowało ten oryginalny?
 
 
kolmen 
początkujący


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Sie 2018
Posty: 33
Skąd: Gliwice
Wysłany: Śro 08 Sie, 2018   

pietrek345 napisał/a:
ale przerabiało na zewnętrzny sterownik czy modyfikowało ten oryginalny?

Wszystkie przeróbki , które widziałem polegały na odcięciu oryginalnego sterownika :)
 
 
wesmar 
młodzik
wesmar


Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 23 Maj 2015
Posty: 76
Skąd: W-wa
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2018   

kolmen napisał/a:
pietrek345 napisał/a:
ale przerabiało na zewnętrzny sterownik czy modyfikowało ten oryginalny?

Wszystkie przeróbki , które widziałem polegały na odcięciu oryginalnego sterownika :)

Nieprawda, w zasadzie można tam przerobić wszystko poza limitem prędkości 28,5 km/h bo RSA256 nie mam by zrewersować firmware.. Sterownik oryginalny jest bardzo dobry trapez pokrywa się z BEMF, można zrobić by jeździł sam i miał płyną regulację z dodatkowej manetki..
 
 
szczepan-k 
początkujący


Wiek: 40
Dołączył: 06 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2018   

A można jakieś informację jak przerobić oryginalny sterownik żeby manetka działała
 
 
wesmar 
młodzik
wesmar


Pomógł: 1 raz
Wiek: 44
Dołączył: 23 Maj 2015
Posty: 76
Skąd: W-wa
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2018   

szczepan-k napisał/a:
A można jakieś informację jak przerobić oryginalny sterownik żeby manetka działała

Pisałem Ci z mostkiem w innym wątku, więc resztę się domyślisz :)
 
 
szczepan-k 
początkujący


Wiek: 40
Dołączył: 06 Sie 2017
Posty: 47
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią 14 Wrz, 2018   

Dzięki dziś dopiero przeczytałem, sprawdzę to w najbliższym czasie czy zadziała.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group