ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
E-biker.pl zestawy do konwersji rowerów elektrycznych

Poprzedni temat «» Następny temat
analogowe czujniki hamowania
Autor Wiadomość
szkuba 
początkujący


Wiek: 43
Dołączył: 12 Lut 2018
Posty: 26
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie 25 Lis, 2018   analogowe czujniki hamowania

Szukam czujników hamowania do klamek hydraulicznych które sa w stanie zwrócić stopien wychylenia klamki w postaci napięcia ewentualnie rezystancji. Wiem że można używać drugiej manetki ale wolałbym aby działało to samo bez dodatkowych dźwigni pokręteł do regulowania.
_________________
Kuba
 
 
Inc0 
kierownik


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 24 Lut 2018
Posty: 331
Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie 25 Lis, 2018   

..koledzy falkonowcy zdaje sie stosują do tego manetke bo jakby nie patrzec regen ma wiecej siły niz hebel hydrauliczny na tylnym kole a przy najmniej takie ja mam wrażenia z jego stosowania
 
 
madejp 
kierownik


Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Paź 2015
Posty: 376
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 26 Lis, 2018   

szkuba, można by spróbować z hallem analogowym (taki jak jest w manetkach), ale może być zabawa z kalibracją tego.
 
 
noel841106 
młodzik


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 53
Skąd: B-stok
Wysłany: Wto 27 Lis, 2018   

Jak masz hamulce hydrauliczne to można założyć czujnik ciśnienia z wyjściem analogowym np 0-10V ale co później z tym sygnałem zrobić? Masz taki sterownik, który na podstawie sygnału wejściowego reguluje siłę regena?
 
 
szkuba 
początkujący


Wiek: 43
Dołączył: 12 Lut 2018
Posty: 26
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Czw 29 Lis, 2018   

Sterownik jest barmala X2. na wejściu przyjmuje czujników hamowania przyjmuje 0...5V i wtedy zadaje proporcjonalnie regen.
noel841106 napisał/a:
można założyć czujnik ciśnienia z wyjściem analogowym np 0-10V
a gdzie coś takiego dostać?
_________________
Kuba
 
 
noel841106 
młodzik


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 53
Skąd: B-stok
Wysłany: Czw 29 Lis, 2018   

W sklepach z automatyką na przykład. Na alliexpress czy allegro tego nie brakuje, tylko jak ty to podłączysz? Trzeba trójnik zrobić i założyć na przewód
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group