|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Elektryczny "motorower" derbi senda |
Autor |
Wiadomość |
wiewior298
początkujący
|
Wysłany: Nie 08 Lis, 2020 Elektryczny "motorower" derbi senda
|
|
|
Witam, buduje motocykl elektryczny derbi senda z skrzynią biegów, z tego co kojarzę to pierwszy taki. Silnik jaki użyłem to golden motor hpm5000b 48v. Sterownik kelly keb72601x. Akumulator to 16 ogniw pryzmatycznych li-ion 105ah napięcie pakietu to 60v prąd oddawany do 300A . Chiński balancer do 300a (podobno ja w to nie wierze) +wyświetlacz. Silnik - skrzynia biegów została spreparowana usuniety wał i dorobiona oś, zostały przewiercone otwory którymi krąży olej i smaruje łożyska wału.
Zdjęcia derbi senda
pierwsze odpalenie silnika
Mam pytanie,ponieważ silnik kręci mi sie odwrotnie co powoduje jazde do tyłu , oczywiście zwarłem rewers i kreci sie do przodu, co za tym idzie czy macie pomysl jak zrobić aby krecił sie do przodu ? a drugie pytanie czy moze on stale i bez karnie pracować na rewers i tak zostawić? |
|
|
|
|
wiewior298
początkujący
|
|
|
|
|
Arbiter
Administrator Założyciel forum, administrator
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Lut 2006 Posty: 933 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 14 Lis, 2020
|
|
|
całkiem nieźle śmiga. Ile mocy ładujesz w silnik? |
|
|
|
|
wiewior298
początkujący
|
Wysłany: Pon 16 Lis, 2020
|
|
|
Po sobotnich testach widziałem prąd chwilowy nawet 160-170A, dużo za dużo maksymalny jaki chce podawać to 100-120 (na pewno zdrowiej dla baterii), już wiem że ten sterownik jest za słaby daje tylko 110 między fazowego ale dostałem go w miarę tanio i miał być tylko do testów. Myślę nad sabvoton 72150 i ograniczyc prąd DC do 120A . Jak myślicie lepiej się sprawi ? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|