|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Hulajnoga własnej roboty |
Autor |
Wiadomość |
andypip
prezes

Pomógł: 50 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Kwi 2019 Posty: 641 Skąd: Legnica
|
Wysłany: Śro 21 Kwi, 2021
|
|
|
super |
_________________ Starość to stan umysłu |
|
|
|
 |
Megamo.bike
początkujący Milord

|
Wysłany: Czw 22 Kwi, 2021
|
|
|
Jak dla mnie to super dopiero będzie jak będą biegi mechaniczne i elektryczne syn mówił ze kierownice wyrywa i trza się nogami zapierać ja mam inne zdanie ale trza wziąć pod uwagę wagę ja 80kg on o wiele mniej mniejsza waga silnik mniej masy musi rozpędzić ale wiem jedno bedzie dobrze |
_________________ Szczubel |
|
|
|
 |
Megamo.bike
początkujący Milord

|
Wysłany: Pon 14 Lut, 2022
|
|
|
Tak wiec przerabiam hulajnogę na napęd bezpośredni z 20cali przechodzę na 16cali, stała os czyli odzysk energii ośkę juz sobie wytoczyłem mocowanie stojana i łożysk itd, pozostało zamontować koło 16 cali i to będzie problem bo nie mam miejsca na wentyl pomiędzy silnikiem a felga coś się wymyśli do tego zmiany jeśli chodzi o napięcie z 6S przechodzę na HV mowa o sprzęcie modelarskim czyli 12 albo 14S udało mi się zmniejszyć przerwę pomiędzy magnesami a stojanem z 4m do 1m co wpłynie na wydajność w obie strony, hulajnoga dostanie zawieszenie co by się miękko jeździło.
Pozdrawiam |
_________________ Szczubel |
|
|
|
 |
andypip
prezes

Pomógł: 50 razy Wiek: 62 Dołączył: 06 Kwi 2019 Posty: 641 Skąd: Legnica
|
Wysłany: Pią 18 Lut, 2022
|
|
|
spojlera nie zapomnij z tyłu dorobić |
_________________ Starość to stan umysłu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|