|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
TV BOX android |
Autor |
Wiadomość |
zeeltom
szef zeeltom

Pomógł: 12 razy Wiek: 67 Dołączył: 13 Gru 2021 Posty: 1098 Skąd: Żyrardów
|
Wysłany: Pią 28 Mar, 2025 TV BOX android
|
|
|
Czy może ktoś polecić tv box na którym działają prawidłowo aplikacje typu LSC, TUYA, SMART LIFE?
Większość dostępnych boxów w ogóle nie widzi tych aplikacji w sklepie PLAY. |
_________________ Moje nowe forum: https://zeeltom.domenomania.eu |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 22 Lip 2006 Posty: 749 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Wto 08 Kwi, 2025
|
|
|
Na MiTvStick niedostępne, na GoogleNextTV też (zdziwko), ale na Redmi 9t z androidem 11 już wszystko jest. To jest oprogramowanie jakichś firm trzecich, LSC-ElectroCirkelReatail, TUYA-TuyaSmartInc., SmartLife-VolcanoTechnologyLimited. Z boxem do tego może być ciężko, Smartfonem bym to ogarnął i wysyłał gdzie trzeba DLNA nie możesz sobie przesyłać na TV?
Pozdro. |
_________________ I choć bym szedł ciemną doliną, ciemności się nie lękam bo zrobię światło... |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
|
|
|
Nie chcę przesyłać ze smartfona, tylko oglądać na tv. Na telefonach to jest dostępne i działa. Z boxami jest dużo gorzej. Ich producenci nastawiają się raczej na streaming a nie na programy użytkowe. Działa to na boxie T9, ale mam tam problemy z kolorem jednej z kamer i chciałem to wyeliminować. |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
|
|
|
To chyba jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest sprawdzenie na stronie producenta jakim sprzętem można obsługiwać to jego oprogramowanie, innego wyjścia nie widzę jak nie chcesz tego przesyłać przez jakiegoś smartfona który to ogarnie.
Pozdro. |
_________________ I choć bym szedł ciemną doliną, ciemności się nie lękam bo zrobię światło... |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
Wysłany: Śro 09 Kwi, 2025
|
|
|
Ja ogarniam tak Disney'a, ponieważ mamy wspólne konto, to do odpalenia na TV z innym IP niż bazowe się przy3,14erdala od razu. Więc odpalam go na tym redmi 9t ze swojego wifi w domu lub w warsztacie i wysyłam obraz na boxy MiTV albo GoogleNexta. Z poziomu tych boxów da się już sterować za pomocą ich pilotów telefonem z którego to wszystko idzie. Jak się podepnę telefonem bezpośrednio pod TV (Aquos-Sharp) to nie ma takiej opcji.
Pozdro. |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
|
|
|
Jest tak dużo różnych boxów, że wątpię by autor aplikacji sprawdzał to na każdym dostępnym urządzeniu. Działa to też na boxie LTC. Prosiłem kilkunastu sprzedawców tych boxów o sprawdzenie działania tych aplikacji na ich boxach i prawie wszyscy (poza jednym) zgłosili, że te aplikacje są u nich niedostępne w sklepie, więc nie działają. Nie można ich zainstalować na tych boxacch.
Na razie sprawdzone boxy to T9 i LTC. |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
|
|
|
Skoro ktoś robi oprogramowanie, to robi je na jakąś platformę sprzętową np. Android na ARM, Linux/Windows na x386, a Solaris na Alpha itd. Przecież na czymś muszą to sprawdzić czy im to działa (tak myślę). Więc taką podstawową informacją muszą oni dysponować.
Pozdro |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
|
|
|
TV BOX mogą być okrojone w oprogramowaniu. To nie zależy od producenta aplikacji, a od producenta boxa. Soft jest robiony pod normalnego androida, a nie pod ucięte systemy. Te programy działają mi na tablecie, w telefonie, na emulatorze androida na PC, a w boxach jak Bóg da i partia pozwoli.
W sklepie play te programy są dostępne, ale boxy piszą, że ta aplikacja nie może być zainstalowana na tym urządzeniu. I to jest ręka producenta boxa a nie ogólnie dostępnego softu.
Dodam, że to softy pod androida i iOS. |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
Wysłany: Pią 11 Kwi, 2025
|
|
|
Przy okazji androida, mam rzutnik z androidem i mam w nim apkę YT. I jak zacząłem oglądać jakiś filmik, to reklamy pokazują się częściej, niż na Polsacie. W PC czy lapku można sobie ściągnąć blokery tych treści, a w tych rzutnikach, czy boxach takie apki są niedostępne. Jesteś zmuszony do oglądania niechcianych reklam. |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
Wysłany: Sob 12 Kwi, 2025
|
|
|
Udało się odpalić podgląd kamery obsługującej ONVIF w odtwarzaczu VLC. Nie każda kamera obsługuje ten format. Ale zawsze coś |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
Wysłany: Wto 15 Kwi, 2025
|
|
|
Hehe, ja mam w sypialni w warsztacie dwa rzutniki, boxa MiTV podłączyłem do splittera i rzucam sobie ten sam obraz na dwie ściany. Takie rozszerzone kino domowe Z androidów w rzutnikach nie korzystam, bo to nieaktualna kaszana jest, zwykle nadają się tylko do wyświetlania mpg'ów i zdjęć z karty pamięci albo pendrajwa.
Pozdro |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
|
|
|
Chyba coś ci się pomyliło. Wszystkie te projektory na androidzie mają wiele aplikacji do oglądania filmów i telewizji. Nie tylko zdjęć. |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
|
|
|
No moje chyba tego nie mają, kupiłem je na jakiejś wyprzedaży od gościa z Radomia, za 4szt. dałem niecałego tysiaka ze 3 lata temu, to są jakieś 'nołnejmy' 800x600 mają tylko rzeczywistej rozdziałki, skusiłem się bo są ledowe, zresztą planowałem i tak używać z boxem Mi TV. Mam też takiego Epsona EMP-S3 i on faktycznie jest taki zaawansowany jak mówisz, ale nie ma hdmi, no i lampy są do niego trochę drogie, w porównaniu z ledami szybko się wypalają. Tamte nie wykazują żadnego zużycia na razie, choć są podkręcone od początku na maxa. Na razie epson w odstawkę poszedł. Boxy mi się aktualizują bez problemów, z TV (LG,Sharp,Sony) mam problemy.
Pozdro.
A, certyfikaty macie chyba nieakualne bo miałem problemy żeby się tu dostać.
Z Debian/Ubuntu 18.04.6 LTS, i Firefox 137.0 (32-bit) (najnowszy, z tydzień może mieć) |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

|
Wysłany: Śro 16 Kwi, 2025
|
|
|
Zgłosiłem to adminowi i na razie bez odzewu. Ja nie mam takich uprawnień. |
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2025
|
|
|
Dalej to samo, chociaż może tylko mój system taki przewrażliwiony jest:)
Firefox nie ufa certyfikatowi witryny „forum.arbiter.pl”, ponieważ nie jest on dla niej prawidłowy. Certyfikat został wystawiony tylko dla następujących domen: *.nazwa.pl, nazwa.pl
Kod błędu: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
Pozdro. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|