|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Rapid S1100 250W/1000W 26" |
Autor |
Wiadomość |
r2d2
prezes Reverse engineer

Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 22 Lip 2006 Posty: 749 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Śro 30 Kwi, 2025 Rapid S1100 250W/1000W 26"
|
|
|
Dostałem na urodziny takie kółko, podłączyłem je do kontrolera 1000W/36V zasilam to z 2 równoległych baterii 10s5p po 0,5kW każda, prędkość przelotowa ponad 40km/h (kontroler zapięty na 120%). Przegoniłem go przed chwilą ok. 20km po mieście non stop pełna dzida Nic się zagrzało, ani silnik, ani baterie, kontroler tylko lekko ciepły się zrobił. Pytanie: ile znoszą takie silniki, mam kontroler 1,5kW tylko że on jest na 72V/50A, wytrzyma mi to kółko takie parametry pracy (oczywiście mogę go skosić do 80%, na rewersie nie chcę nim jeździć bo to będzie połowa mocy, czyli mniej niż ma teraz) widziałem tu wątek że ktoś tak podwoił zasilanie i jeździło. Są tego typu kółka mające 250W/2000W (te 250W to taki nadruk tylko tam jest żeby nikt się nie przy3,14erdolił do mocy sinika). Co ciekawe napięć zasilających nie podają tylko moce. Stąd moje pytanie ile to potrafi wytrzymać zanim się usmaży uzwojenie albo szlag trafi magnesy?
Pozdro. |
_________________ I choć bym szedł ciemną doliną, ciemności się nie lękam bo zrobię światło... |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

Pomógł: 12 razy Wiek: 67 Dołączył: 13 Gru 2021 Posty: 1098 Skąd: Żyrardów
|
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
Wysłany: Sob 03 Maj, 2025
|
|
|
No ja jestem pod wrażeniem tego napędu, a zwłaszcza zredukowanego zużycia prądu w porównaniu z rolką, dlatego szybko łyknąłem kółko S2100 i to ono będzie testowane na 72V ale już w innym rowerze, z rolki chyba skutecznie to mnie wyleczyło, chociaż w tym retro-wigry nic innego się nie zmieści i te rolki muszą tam niestety pozostać
Pozdro. |
_________________ I choć bym szedł ciemną doliną, ciemności się nie lękam bo zrobię światło... |
|
|
|
 |
zeeltom
szef zeeltom

Pomógł: 12 razy Wiek: 67 Dołączył: 13 Gru 2021 Posty: 1098 Skąd: Żyrardów
|
|
|
|
 |
r2d2
prezes Reverse engineer

|
Wysłany: Nie 04 Maj, 2025
|
|
|
Mówisz i masz
Takie 2 kółka. Jedno już jest w srebrnym e-bajku, a drugie będzie wkrótce w różowym.
Pozdro. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|