|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
NYX |
Autor |
Wiadomość |
MixhaL
prezes

Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 22 Maj 2011 Posty: 909 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: Pon 26 Sty, 2015 NYX
|
|
|
Powoli zaczyna się wysyp ram do ebików, ludzie dostrzegają zapotrzebowanie na to i duże pieniądze, myślę że za 10 lat będzie w czym wybierać a ceny zejdą do ludzkiego poziomu no ale nie o tym mowa.
Zobaczcie to:
https://www.kickstarter.c...ber-e-bike-fram
Cena tylko zabija, w tej cenie można mieć już wypasiony rower. |
|
|
|
 |
bartek
prezes Łebmajster

Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Kwi 2011 Posty: 508 Skąd: Włoszczowa
|
Wysłany: Wto 27 Sty, 2015
|
|
|
No niestety... , włókno węglowe kosztuje.
Ale jakoś mi nie "podchodzi" ta rama. Zastosowany materiał niestety narzuca pewne kształty i wykończenia które mi osobiście się nie podobają. |
_________________ -
Szprychy dorabiane na wymiar
Grubości: 2,0mm; 2,3mm; 2,6mm; 3,4mm CZARNE
Sklep MaxEV
Silniki MXUS, Zestawy EcoBike, MagicPie, SmartPie
- |
|
|
|
 |
scale
młodzik born to vertride

Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 79 Skąd: górny śląsk
|
Wysłany: Wto 27 Sty, 2015
|
|
|
bartek napisał/a: |
Zastosowany materiał niestety narzuca pewne kształty i wykończenia które mi osobiście się nie podobają. |
Jak na carbon to cena jest OK, ale 6,1kg to gruba przesada, do tego geometria pochodzi z wczesnych lat 90-tych (szczególnie w wersji 222mm skoku). Zdecydowanie rozmiar pakietu zasilającego narzuca kształt ramy, carbon oferuje zdecydowanie większe możliwości jeśli chodzi o kształt ramy, można dowolnie ukierunkować poszczególne warstwy, dzięki czemu uzyskanie nietypowych kształtów jest możliwe i realne do wykonania |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|