|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
EcoBike ProX27,5 |
Autor |
Wiadomość |
sietaz
prezes

Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Maj 2014 Posty: 919 Skąd: warszawa
|
Wysłany: Czw 18 Wrz, 2014
|
|
|
Jeżeli to ma być 18 km/h ze staniem na światłach to trzeba być nie lada kozakiem aby taki wynik otrzymać. Mi jeżdżąc po mieście średnia wychodziła 21.5 km/h gdy szybko ruszałem że świateł nie licząc stania na nich przy jeździe 28 km/h. Jak odzyskam swój zapasowy telefon to przeprowadzę testy za pomocą endo |
|
|
|
 |
MARCIN
prezes

Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 519 Skąd: Kraków
|
|
|
|
Zaraz zrobicie z jeżdżenia po mieście sztukę tajemną. Sietaz, ja rozpędzałem się do wyższych prędkości niż 28 km/h, a podałem niższą średnią prędkość, więc nie rozumiem Twojego niedowierzania. Jeśli ma się trochę wyobraźni, to wybiera się trasę z możliwie małą ilością "świateł". |
|
|
|
 |
sietaz
prezes

Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Maj 2014 Posty: 919 Skąd: warszawa
|
|
|
|
To nie to, że nie dowierzam tylko mówię, że to wyśmienity wynik. Wszystko zależy od trasy bo to co podałem jest dla latania po centrum gdzie często gęsto innej opcji nie ma jak postać na światłach |
|
|
|
 |
robbo2k
stażysta

|
|
|
|
Pojedynczy przypadek Marcinie nie może byc zrodłem ustaleń.
To tak jakbym napisałem ze moze i srednia jest 18km/h dla samochodu ale ja jestem Bogus i srednia mam 120 km/h |
|
|
|
 |
oper11
młodzik

|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2015
|
|
|
Kolego "Leoxxx" przeoczyłeś drobny szczegół: EcoBike podaje że jest 27 biegów, czyli kaseta 9-rzędowa a Oxygen podaje że kaseta jest 8-rzędowa. Ale wydaje mi się że EcoBike coś ściemnia bo przerzutka Acera z tego co wiem nie obsługuje kaset 9-rzędowych. |
|
|
|
 |
florek
początkujący

|
Wysłany: Pon 04 Maj, 2015
|
|
|
Posiadam bardzo podobny rower, ktoś orientuje się aby uzyskać podobne parametry ile potrzebowałbym funduszy aby przemienić mój w tego ecobika? chodzi o zakup silnika baterii i tych pozostałych elementów. |
|
|
|
 |
Pawiel
brygadzista Pawieł

|
Wysłany: Pon 04 Maj, 2015
|
|
|
Jeden pomaga mało w pedałowaniu, a drugi dużo.
Moim zdaniem podawanie zasięgu przez producentów to wolna amerykanka.
To ile przejadę na moim, skoro mam do dyspozycji 700 Wh?
http://oi62.tinypic.com/2vaifzb.jpg
50km?
200km?
Z jaką prędkością?
Powinno podawać się zasięg bez pedałowania z v=25kmh, u nie wychodzi koło 100km w praktyce.
Kolego florek:
- silnik, sterownik manetka - oczywiście NEXUN.PL
- bateria - na zamowienie BTO, zrobią Ci taką, jaką potrzebujesz.
Resszta - to majsterkowanie. |
_________________ Jeżdżę Kellys Toxic full susp., 22,5Ah LiIon, 9C (od Nexun) - http://forum.arbiter.pl/v...p?p=58902#58902 |
|
|
|
 |
Pawiel
brygadzista Pawieł

|
Wysłany: Wto 05 Maj, 2015
|
|
|
Oczywiście warto się zastanowić nad Turnigy z HK. Temat wielokrotnie wałkowany na forum. |
_________________ Jeżdżę Kellys Toxic full susp., 22,5Ah LiIon, 9C (od Nexun) - http://forum.arbiter.pl/v...p?p=58902#58902 |
|
|
|
 |
toft
szef Pan kierowca

Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 1756 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
zeeltom [Usunięty]
|
Wysłany: Śro 06 Maj, 2015
|
|
|
Jeśli chodzi o zasięgi ja zawsze podaję zasięg od startu do mety (odcięcie zasilania) jadąc z maksymalną prędkością dostępną na manetce po asfalcie w suchy, słoneczny dzień. Bez znaczących wzniesień i silnego wiatru. To zasięg minimalny i każda mniejsza szybkość powoduje jego zwiększenie. To chyba uczciwe podawanie zasięgu? |
|
|
|
 |
Pawiel
brygadzista Pawieł

|
|
|
|
 |
toft
szef Pan kierowca

Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 1756 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
Tom.O
początkujący

Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Maj 2016 Posty: 32 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 24 Lut, 2017
|
|
|
zeeltom napisał/a: | Jeśli chodzi o zasięgi ja zawsze podaję zasięg od startu do mety (odcięcie zasilania) jadąc z maksymalną prędkością dostępną na manetce po asfalcie w suchy, słoneczny dzień. Bez znaczących wzniesień i silnego wiatru. To zasięg minimalny i każda mniejsza szybkość powoduje jego zwiększenie. To chyba uczciwe podawanie zasięgu? |
zeeltom, raczej jestem za podawaniem zasięgu przy prędkości 25km/h. To umożliwia porównanie do siebie 2 konstrukcji. 25km/h to całkiem rozsądna prędkość podróżna, ale przyznam, że na prostych to lubie pojechać bliżej 40km/h bo przy 25 za wolno się widoki zmieniają.
Sam osobiście posiadam zeszłoroczny model Ecobike i przejechałem na nim na 1 ładowaniu 135km utrzymując średnią predkość ponad 30km/h. Nogami mniej więcej wspomagałem tak jakbym jechał bez wspomagania ok 22-25km/h. Jadąć z pełną prędkością (38-40) na najmocniejszym wspomaganiu można przejechać ok. 60km. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|