hulajnoga xiaomi - 1200zł |
Autor |
Wiadomość |
Przemek
prezes

Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Lip 2015 Posty: 758 Skąd: Katowice
|
|
|
|
 |
sirgregs
prezes

Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Paź 2015 Posty: 933 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016
|
|
|
Faktycznie cena rewelacja jak za taki sprzęcik.
Za takie pieniądze nie da się złożyć hulajnogi o porównywalnych parametrach (masa, pompowane kółka, tarczowy hamulec chociaż to przegięcie akurat, wifi ...)
Ciekawe czy będzie u nas dostępna. |
|
|
|
 |
umbur
prezes

Pomógł: 25 razy Wiek: 41 Dołączył: 05 Paź 2015 Posty: 581 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
Po płaskim na filmie jeździ, ciekawe jak pod górkę . |
|
|
|
 |
sirgregs
prezes

Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Paź 2015 Posty: 933 Skąd: Łódź
|
|
|
|
Pod górkę to pakujesz ją na plecy i się wspinasz
Po schodach również. W mieście na krótkich dojazdach (+ ewentualna komunikacja miejska, pociąg) bije rower na głowę.
Chociaż u nas na forum powstawały hulajnogi ale jakoś nikt się nie dzielił potem relacjami z regularnego użytkowania. Czyżby potem szły do kąta? |
|
|
|
 |
Przemek
prezes

Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Lip 2015 Posty: 758 Skąd: Katowice
|
|
|
|
sirgregs napisał/a: | W mieście na krótkich dojazdach (+ ewentualna komunikacja miejska, pociąg) bije rower na głowę. |
zgadzam sie coraz więcej centrum miast blokuje ruch samochodowy więc zostawienie samochodu pod miastem i dojazd tym "cudem" na pewno wygodniejszy niż wielkim rowerem.
sirgregs napisał/a: | Chociaż u nas na forum powstawały hulajnogi ale jakoś nikt się nie dzielił potem relacjami z regularnego użytkowania. Czyżby potem szły do kąta? | myślę ze jak ktoś zasmakował hulajnogi a potem wsiadł na rower to jednak na mim pozostał - rower przoduje, podjazdy górki większe mniejsze możesz wspomóc tam gdzie hulajnoga nie podoła no i tuning - temat rzeka, sam mam hulajnogo / skuter jeździłem nim pierwszy mój "E - sezon" i tyle stoi do 3 lat i czeka aż córa podrośnie
edit ort |
Ostatnio zmieniony przez Przemek Czw 15 Gru, 2016, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Roswell
młodzik

|
Wysłany: Nie 16 Kwi, 2017
|
|
|
Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie tej hulajnogi xiaomi to piszcie śmiało, niedawno stałem się jej posiadaczem
Niestety na początek was zmartwię, cena 1200zł jest na rynek chiński, z dostawą do nas można ją na tą chwilę dostać za ponad 2000zł |
|
|
|
 |
Yin
prezes

Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Lut 2014 Posty: 805 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Nie 16 Kwi, 2017
|
|
|
To może jakaś mini recenzja? |
|
|
|
 |
Aleksander_2
młodzik

|
|
|
|
 |
noisue
początkujący

|
Wysłany: Śro 19 Kwi, 2017
|
|
|
Roswell napisał/a: | Jeśli ktoś ma jakieś pytania odnośnie tej hulajnogi xiaomi to piszcie śmiało, niedawno stałem się jej posiadaczem
Niestety na początek was zmartwię, cena 1200zł jest na rynek chiński, z dostawą do nas można ją na tą chwilę dostać za ponad 2000zł |
Faktycznie cena na taobao jest tak niska, tylko jak zwykle jak coś do nas trafia to cena rośnie.
Bez sensu. |
|
|
|
 |
qaz33
szef qaz33

Pomógł: 15 razy Dołączył: 07 Kwi 2014 Posty: 1464 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 19 Kwi, 2017
|
|
|
Ktos tu zna taobao ostatnio w ich oficjalnym sklepie byla przecena na 1900cny wiec nawet jeszcze taniej. Czekamy na relacje z pierwszych jazd |
|
|
|
 |
Roswell
młodzik

|
Wysłany: Nie 23 Kwi, 2017
|
|
|
Yin napisał/a: | To może jakaś mini recenzja? |
Ok postaram się zrobić jakąś przyzwoitą recenzję, tylko muszę zaczekać na lepszą pogodę, bo teraz to tylko deszcz i śnieg w mojej okolicy.
noisue napisał/a: |
Faktycznie cena na taobao jest tak niska, tylko jak zwykle jak coś do nas trafia to cena rośnie.
Bez sensu. |
Kwota wydaje się duża i nie duża, bo teoretycznie w PL można kupić taniej nowe hulajnogi elektryczne choćby firmy goclever, choć podejrzewam że jakością i parametrami odbiega od xiaomi, choćby same koła i hamulec robią wg mnie bardzo dużą różnicę.
Poniekąd hulajnogę xiaomi kupiłem dzięki hulajnodze goclever (zobaczyłem filmik Kuby Klawitera: https://www.youtube.com/watch?v=vFLckzoeKZ0) spodobała mi się idea takiego sprzętu i zacząłem drążyć temat i szukać co jest najbardziej warte zakupu i dla mnie wyszło że xiaomi jest bezkonkurencyjne.
Niestety przy xiaomi dochodzi tutaj dosyć drogi transport(karton jest spory i waży ok 16,5kg), jakieś opłaty celne i oczywiście zarobek pośrednika. Gdybyście się decydowali zamówić to nie zapominajcie o cashback, bo to już przy tej kwocie ok 150zł zwrotu
qaz33 napisał/a: | Ktos tu zna taobao ostatnio w ich oficjalnym sklepie byla przecena na 1900cny wiec nawet jeszcze taniej. Czekamy na relacje z pierwszych jazd |
No cóż Amerykanie mają tańsze samochody, Chińczycy tańsze hulajnogi, ech takie życie
Zrobię jakąś recenzję jak tylko poprawi się pogoda i będę w stanie zrobić więcej kilometrów żeby poznać np. dokładny zasięg itp. |
|
|
|
 |
Kajman
prezes

|
Wysłany: Śro 26 Kwi, 2017
|
|
|
A koła masz pompowane? To jest główny problem hulajnog... Twardość |
|
|
|
 |
Roswell
młodzik

|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2017
|
|
|
Kajman napisał/a: | A koła masz pompowane? To jest główny problem hulajnog... Twardość |
Tak koła mają 8,5" i są pompowane |
|
|
|
 |
Kajman
prezes

|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2017
|
|
|
To dobrze, ale pewnie i tak pierwsza kostka wytrzęsie z Ciebie entuzjazm Fajny pojazd, poręczny, tylko ciut niewygodny |
|
|
|
 |
rejmana
początkujący rejmana

|
Wysłany: Pią 28 Kwi, 2017
|
|
|
Witam
Ostatnio byłem w Carrefour i widziałem w sprzedaży niezłą sztukę za 1199 zł po przecenie.
Koła pompowane i jest nawet siodełko. Akumulator raczej żelowy.
Nazywa się Kimet, cała w żółtym kolorze
Nie można niestety wypróbować w sklepie |
_________________ Jeżdżę GIANT escaper 26 cali NC10x6, GT1500, 16s12p |
|
|
|
 |
|