|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Diagnoza silnika |
Autor |
Wiadomość |
neoplus
początkujący Neoplus

|
Wysłany: Nie 02 Sie, 2020 Diagnoza silnika
|
|
|
Witam. Mam hulajnogę cicty coco po moich modyfikacjach. Podczas składania pomyliłem wtyczki i silnik na chwilę dostał napięcie 60v. Padły mofsety w sterowniku, ale po ponownym podłączeniu z naprawionym sterownikiem nie działa silnik. Rozebrałem silnik i wygląda to tak
- poszła zwora pomiędzy wałkiem i stojanem (patrz foto) i luźny jest przewód uzwojenia ( patrz foto) Nie wiem czy w miejscu zwory były jakieś elementy i się upaliły czy po prostu w tym miejscu doszło do styku. Miejsca zwory pokryte były silikonem. Proszę mnie naprowadzić jak sprawdzić uzwojenia silnika najlepiej miernikiem bo niestety nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie.
Silnik to 1000w
IMG_4811.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 223 raz(y) 527,97 KB |
IMG_4812.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 220 raz(y) 196,81 KB |
IMG_4806.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 237 raz(y) 525,56 KB |
IMG_4804.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 229 raz(y) 571,14 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|