ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tas
Sob 07 Gru, 2013
Pikacz
Autor Wiadomość
pottier1960 
początkujący


Dołączył: 07 Wrz 2015
Posty: 21
Skąd: Racibórz
Wysłany: Pon 10 Paź, 2016   

Witam. Czy pikacz może być zasilany z tej samej przetwornicy 72/12V którą chcę zastosować do zasilania lamp LED?
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Pon 10 Paź, 2016   

jak najbardziej
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
wita00 
początkujący


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 41
Skąd: Rybnik
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016   

Co moze byc przyczyna ze Pikacz 1.6a na bazie podrobki z chin czerwony laminat wolno odswierza. Trwa to 3-4 s. Po podaniu napiecia tyle czekam na reakcje na wyswietlaczu, na przyciski rowniez jest opozniona reakcja musze trzymac 2s. Mial tak ktos?
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016   

A ustawiłeś 8Mhz zewnętrzny?
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
wita00 
początkujący


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 41
Skąd: Rybnik
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016   

To sie ustawia w menu? Tas czy jest szansa bys rozpisal menu blokowo jakie ono ma polaczenia i funkcje?
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016   

Nie, to się ustawia podczas programowania, w opisie SinProg jest o tym wzmianka
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
wita00 
początkujący


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 41
Skąd: Rybnik
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016   

Tas jestes niezawodny:) Niebylo tego w poradniku. Masz wiedze niesamowita, wszystko hula:) Czy pikacz chinski niepotrafi mierzyc pradu ktory wchodzi do akumulatora? Gdy podlaczam na rewersie to pokazuje 0.
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Śro 14 Gru, 2016   

Jak to nie było, było było, trzeba postępować zgodnie z opisem :P
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
wita00 
początkujący


Dołączył: 04 Lis 2016
Posty: 41
Skąd: Rybnik
Wysłany: Nie 18 Gru, 2016   

Tas a to normalne ze chinski pikacz niepokazuje pradu ktory wchodzi do aku?
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Nie 18 Gru, 2016   

normalne, Watomierze nie pokazują prądu z regena, tak są zbudowane. To nie wina softu tylko sprzętu.
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
atomek1000 
szef



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 08 Lis 2014
Posty: 1902
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 18 Gru, 2016   

wita00 napisał/a:
Tas a to normalne ze chinski pikacz niepokazuje pradu ktory wchodzi do aku?

Rozwiązaniem może być taki watomierz http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=5876
 
 
maro2383 
młodzik



Wiek: 39
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 81
Skąd: Bytom
Wysłany: Śro 25 Sty, 2017   

W wersji 1.6a nie idzie ustawić minimalnego napięcia (bynajmniej u mnie), po wejściu w ustawienie napięcie cały czas spada, a jak nacisnę przycisk + to staje w miejscu.
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Śro 25 Sty, 2017   

Zanotowane, niebawem poprawię
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
Szaczek 
stażysta


Pomógł: 4 razy
Wiek: 44
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 165
Skąd: Police
Wysłany: Śro 08 Lut, 2017   

U mnie w Pikaczu v1.6a po ustawieniu wyświetlania temperatury, naładowaniu akumulatora i zresetowaniu ekran nie pokazuje juz temp. tylko wh. Trzeba wówczas ustawiać od nowa wyświetlanie temp. W wersji 1.5 nie bylo tego problemu. Są jakieś sposoby rozwiązania tego problemu czy muszę czekac na nowy soft?
_________________
Obecnie jeżdżę na: Fedora
 
 
maro2383 
młodzik



Wiek: 39
Dołączył: 18 Cze 2014
Posty: 81
Skąd: Bytom
Wysłany: Śro 08 Lut, 2017   

U mnie też co jakiś czas się tak przełącza.

Pytanie co do opcji licznika. Po prawej mamy wartość kilometrów które średnio przejedziemy: góra - na pełnej baterii, a dolna wartość to - na tym co pozostało w baterii?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group