|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Przesunięty przez: tas Sob 07 Gru, 2013 |
Lampki, Światełka - czym oświetlasz swój pojazd? |
Autor |
Wiadomość |
djmarcin56
prezes
Pomógł: 5 razy Wiek: 36 Dołączył: 05 Sie 2016 Posty: 522 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2018
|
|
|
Lampki 5w już oślepiają niemożliwie i nie nadają się na ulice chyba, że skierowane mocno w dół, tylko takie 1-2W są ok, testowałem już kilka i niestety nie chcialbym być z naprzeciwka roweru który ma mocniejsze lampki |
_________________ Zbieram graty do swojej pierwszej konstrukcji |
|
|
|
|
Kajman
prezes
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2018
|
|
|
Jak skierujesz tak, żeby centrum światła było max 5-6m przed tobą, to nie jest tak. Poza tym po to są tryby, żeby jak się jedzie po ulicy lub blisko i jedzie ktoś z naprzeciwka to zmniejszyć tryb na ciemniejszy. |
|
|
|
|
Miłosz001
początkujący
|
Wysłany: Śro 29 Sie, 2018
|
|
|
djmarcin56 napisał/a: | Lampki 5w już oślepiają niemożliwie i nie nadają się na ulice chyba, że skierowane mocno w dół, tylko takie 1-2W są ok, testowałem już kilka i niestety nie chcialbym być z naprzeciwka roweru który ma mocniejsze lampki |
Nie oślepiają gdy mają silne skupienie punktowe w środku. Ustawiasz dokładnie smużkę na wprost i nie oślepia. Mam lampkę 6W, jeźdżę rok i nikt nie mruga. Ale gdy ustawić ciut wyżej już auta mrugają. |
|
|
|
|
Miłosz001
początkujący
|
Wysłany: Śro 29 Sie, 2018
|
|
|
Niezłe są lampki od dynama 2,5W. Zasilać można z przetwornicy regulowanej. Mam kilka maleńkich przetwornic na zbyciu. Wczoraj zakładałem koledze i nieźle świeci |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|