|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Punkt ładowania EV w Manufakturze w Łodzi |
Autor |
Wiadomość |
mar56
dyrektor
Pomógł: 4 razy Wiek: 68 Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 443 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Czw 19 Kwi, 2012 Punkt ładowania EV w Manufakturze w Łodzi
|
|
|
Drugi po Warszawie publiczny punkt ładowania sieci e+ dla samochodów i pojazdów EV , na zdjęciu samochód Tesla w łódzkiej Manufakturze.
link do artykułu tutaj |
_________________ zrób sobie ebikea,źycie to nie bajka
Ukradł rower, jemu ukradziono - co za różnica: jest zamieszany... |
|
|
|
|
rarek [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 19 Kwi, 2012
|
|
|
to można ładować- super |
|
|
|
|
skyline
początkujący
|
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012
|
|
|
Może starczy mi aku aby dojechać do manu...
Juz niebawem ruszam i zobaczymy co mi z tego wyjdzie,
Czekamy na headway'e : ) |
|
|
|
|
Zbyszek Kopeć [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 09 Wrz, 2012
|
|
|
I pewnie na zdjęciu się skończyły kombinacje z ogłaszaniem możliwości ładowania EV. |
|
|
|
|
mar56
dyrektor
Pomógł: 4 razy Wiek: 68 Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 443 Skąd: Łódź
|
|
|
|
Ile razy tam nie byłem, to jeszcze nie widziałem żeby się ktoś ładował,ale na ściance ładnie wygląda.Obok postój taxi i kamera patrząca na punkt ładowania,żeby się naładować trzeba dysponować specjalną kartą.
O różnych perturbacjach zwiążanych z ładowaniem w artykule Auto Swiat |
_________________ zrób sobie ebikea,źycie to nie bajka
Ukradł rower, jemu ukradziono - co za różnica: jest zamieszany... |
|
|
|
|
Zbyszek Kopeć [Usunięty]
|
|
|
|
Jeśli karta, to "niepubliczny", media wszystko przyjmą, nawet foto z sugestią. |
|
|
|
|
eneuro [Usunięty]
|
|
|
|
mar56 napisał/a: |
O różnych perturbacjach zwiążanych z ładowaniem w artykule Auto Swiat |
Ciekawe na ile to aktualne, bo piszą, że te punkty w ramach projektu MARR S.A. to aż 7 w Mielcu...
"O kartę uprawniającą do korzystania z punktów można wystąpić do firmy ELTE GPS z Krakowa albo do MARR S.A."
Zobaczymy co mi powiedzą, chociaż "ktoś zorientowany" wspominał, że po udanych testach systemu stoi za tym teraz firma z Wawki |
|
|
|
|
highend
stażysta Leaf Driver
Wiek: 47 Dołączył: 04 Cze 2012 Posty: 187 Skąd: BIELSKO-BIAŁA/TYCHY
|
|
|
|
|
eneuro [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 10 Wrz, 2012
|
|
|
A ciekawe dlaczego niby Prezes Zarządu Green Steam Convert Sp. z o.o. nie ma podobno nadal karty dostępu do tych słupków EV
Może jednak jakieś karty są, bo kto ma je mieć jak nie Prezes Zbyszek
Jak On nie ma to nie ma co szukać nawet i szkoda czasu... lepiej szukać wydajnej hybrydy-takiej jak uzywają podobno tubylcy w Amazonce do napędu swoich łodzi-pali wszystko co się im wleje, łącznie ze zwykłym olejem roślinnym, bimbrem, benzyną i tym podobne... jak znajdę nazwę to podeślę.
Tam to stestowali, bo dzieki temu mogą tam przeżyć, więc nie potrzeba kolejnego projektu za kilka MLN Euro w UE na to
BTW: W necie jest wiele nieaktualnych bzdur czasami, więc trzeba z rezerwą do tego podchodzić.... trzeba z kimś się spotkać... na korcie, pograć trochu i wtedy nieformalnie więcej można się dowiedzieć... bo media kłamią często...
Ale tutaj jest historia zmian w tej spółce:
GREEN STEAM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ - KRS 0000349395
A tutaj info o zalożeniu tego Green Steam i...
"Rubryka 8. Kapitał spółki
1. Wysokość kapitału zakładowego 5000,00 ZŁ
"
Liczyłem kilka razy ilość zer i... wychodzi na 5 tys. nowych PLN tych z 2010 roku
Może zamiast firmy jednak lepiej załozyć spółkę, bo jak biznes nie wypali, to się nie odpowiada za nic, a kasa z UE starczy na drobne wydatki i pokryje ten zajęty kapitał
Ciekaw też jest pozycja:
"6. Informacja, czy przedsiębiorca posiada status organizacji pożytku publicznego NIE" |
|
|
|
|
r2d2
prezes Reverse engineer
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 22 Lip 2006 Posty: 722 Skąd: Kielce
|
|
|
|
eneuro napisał/a: | A ciekawe dlaczego niby Prezes Zarządu Green Steam Convert Sp. z o.o. nie ma podobno nadal karty dostępu do tych słupków EV | Ano może ponieważ czasem nawet sam 'Szewc w dziurawych butach chodzi',
Pozdro. |
_________________ I choć bym szedł ciemną doliną, ciemności się nie lękam bo zrobię światło... |
|
|
|
|
Zbyszek Kopeć [Usunięty]
|
|
|
|
W Polsce mamy wiele firm ze słowem "stocznia" w nazwie, ale one nie są "Gdańską Stocznią" i w Gdańsku mamy także stocznie rzeczne itp., też mamy wiele firm ze słowem "Kopalnia" w nazwie, ale one nie są "Kopalnia Wójek".
Zgłoś się do właścicieli GSC, szukają lepszego prezesa ode mnie - masz szansę na extra stołek.
Też są inne GS, może tam też dasz CW. |
|
|
|
|
highend
stażysta Leaf Driver
Wiek: 47 Dołączył: 04 Cze 2012 Posty: 187 Skąd: BIELSKO-BIAŁA/TYCHY
|
|
|
|
ale zaraz.... przecież to było GREEN STREAM, a nie GREEN STEAM (para?) |
|
|
|
|
eneuro [Usunięty]
|
|
|
|
Prezesem być może to i zostanę, ale jak już to spółki LTD w Angli, bo tam założenie takiego biznesu przez internet zajmuje chyba 1 dzień z tego co się kiedyś orientowałem i rozliczam się raz w roku, a nie produkuję co miesiąc jakiejś idiotycznej sterty papierów dla naszych urzędasów
Nie no jasne, czasami zdarza się że ktoś tak samo się nazywa, dlatego dopiero pesel jest w miarę unikalny
Napisałem tylko jako ciekawostkę, bo trzeba kogoś znac osobiście, żeby zaprzeczyć albo potwierdzić.
Ktoś mógłby też pomyśleć, że mój wujek jest znanym kompozytorem, ale tak nie jest
highend napisał/a: | ale zaraz.... przecież to było GREEN STREAM, a nie GREEN STEAM (para?) |
W sumie to może o jakis podobnych nazwach są i coś się źle wygooglowało, trzeba dotrzec do źródła inaczej... sprawdzę to wieczorem...
Fakt, przez przypadek palcówkę zrobiłem, ale to przez to że to GSC z nazwiskiem znanej osoby mi wyskoczyło i się tym zasugerowałem, więc GREEN STEAM to chyba inna inszość...
zresztą... tak czy inaczej reszta się zgadza
Tymczasem akurat mam kontakt do osób, które brały udział w tym projekcie w Mielcu i jestem w okolicy więc się to sprawdzi-kto stoi za tymi słupkami tutaj
Pierwszy jaki fizycznie namierzyłem to ten na fotce z Google Maps załączonej-duża kropka to punkt autoryzacji z kilkoma gniazdkami w środku, a dwie mniejsze to małe osobne słupki.
W sumie jest w niezłym miejscu, bo wkoło sporo miejsca i ładna okolica górki Cyranowskiej, żeby nawet kilka osób się podpięło przez... przedłużacz, oczywiście jak już ktoś zdobędzie tą kartę i będzie to działać
|
|
|
|
|
Zbyszek Kopeć [Usunięty]
|
|
|
|
Bo jestem jeszcze w KRS prezesem spółki GSC, ale to jest co innego niż kalster lub kosorcjum GS, chociaż tam jestem uczestnikiem, bo ktoś obeznany w temacie musiał na początku uczestniczyć w organizowaniu tematu EV w RP, żeby nie zabronili ładować pojazdów EV w domach, gdyż takie ładowanie nie przynosi dochodów kilku osobom.
Te tematy powiązań już były roztrząsane na tym FORUM w innym wątku o słupkach, pewnie znalazłeś i powtarzasz.
Ktoś musiał zaczynać, żeby teraz ktoś wspierał nadal lobby .............., bo niektórzy boją się odejść od spalinowców i ograniczają ................... |
|
|
|
|
eneuro [Usunięty]
|
|
|
|
Zbyszek Kopeć napisał/a: |
Te tematy powiązań już były roztrząsane na tym FORUM w innym wątku o słupkach, pewnie znalazłeś i powtarzasz.
|
Naprawdę wpisałem po prostu inicjały w wyszukiwarce KRS-wyskoczyło ze 3ech Zbyszków o takim samym nazwisku... chwila konsternacji... i po chwili 2óch wyeliminowałem, bo ich wiek mógł nie pozwalać już na poważen zabawy z prądem i tak padło na GSC
Nie poważnie, przypadkiem widocznie trafiłem tą lepszą spółkę...
Wiadomo, jak ktoś tyle lat w tej tematyce siedzi to zasługuje na prezesury jak najbardziej
BTW: Namierzyłem z wiarygodnego źródła w MARR firmę podobno mającą we "władaniu" te punkty ładowania w Mielcu do roku 2015, ale adresów mi nie podali, a jest ich podobno aż.. 10, natomiast adresy email, telefony jak najbardziej, więc MARR Mielecki wygląda na to że jest w porządku-zresztą kapitał zakładowy ma grubo ponad 20 MLN PLN
A tych MARRów jest pełno, więc nie ma co uogólniać tylko szukać prądu w Mielcu.
W wątku o słupkach EV wrzucę forki z rekonesansu dzisiejszego i firmę tą-może ktoś ją kojarzy-przy okazji kilka spraw było do załatwienia i pogoda idealna 20 stopni lekki wiatr-więc tym bardziej okazja była do... zaoszczędzenia kasy na 40km przejachanych oczywiście za free alu bikiem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|