STIGO skuter skladany podreczny dobra sprawa |
Autor |
Wiadomość |
Saku
dyrektor
|
|
|
|
|
zeeltom [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 30 Paź, 2014
|
|
|
Pomysłowe, ale cena nie zachęca. |
|
|
|
|
Pykacz
szef
|
|
|
|
Za taką kasę to sobie maszynę można zbudować że i 125-ka będzie maiła robotę . |
|
|
|
|
JerzyZ
prezes
Pomógł: 7 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 795 Skąd: Warszawa - Ursynów
|
|
|
|
Co Wy z tą ceną - ja bym w tej konstrukcji widział raczej źródło natchnienia do własnej, jeszcze lepszej maszynki |
|
|
|
|
Pykacz
szef
|
|
|
|
JerzyZ napisał/a: | Co Wy z tą ceną - ja bym w tej konstrukcji widział raczej źródło natchnienia do własnej, jeszcze lepszej maszynki |
Cena jest najważniejsza . Każdy "księgowy" Ci to powie . |
|
|
|
|
Saku
dyrektor
|
|
|
|
JerzyZ napisał/a: | Co Wy z tą ceną - ja bym w tej konstrukcji widział raczej źródło natchnienia do własnej, jeszcze lepszej maszynki |
no wlasnie o tym samym pomyslalem
A wg was jakiej wielkosci sa te zastosowane kola? |
|
|
|
|
Patriko
brygadzista
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Mar 2014 Posty: 242 Skąd: Słupca
|
|
|
|
Te kółka z tyłu to w razie by na koło chciał iść |
_________________ Jeżdżę na: Coma 3000 |
|
|
|
|
zeeltom [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 31 Paź, 2014
|
|
|
Według mnie, to średnica kółek wygląda na coś w okolicach 12 cali, bo 16-ki to na pewno nie są, a pośrednie średnice, będą totalnie nietypowe. |
|
|
|
|
JerzyZ
prezes
Pomógł: 7 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 795 Skąd: Warszawa - Ursynów
|
Wysłany: Pią 31 Paź, 2014
|
|
|
Tak, na pewno 12 cali.
Mam jakieś déjà vu, że już kilka lat temu ten skuterek widziałem w internecie. |
|
|
|
|
tomson
prezes TOMSON
Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 649 Skąd: Otwock_EŁK
|
Wysłany: Nie 02 Lis, 2014
|
|
|
koło 12" z obręczą aluminiową zespoloną i silnikiem BLDC można kupić w BMSBATTERY jakby ktoś się chciał bawić |
_________________ pozdr
Tomek |
|
|
|
|
Saku
dyrektor
|
Wysłany: Pon 03 Lis, 2014
|
|
|
No tylko ciekawe jaki tam silnik siedzi myslicie ze tylko 250W? |
|
|
|
|
tomson
prezes TOMSON
Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 649 Skąd: Otwock_EŁK
|
Wysłany: Wto 04 Lis, 2014
|
|
|
Te moce dla silników BLDC podane to są średnie na obciążeniu tak naprawdę. |
_________________ pozdr
Tomek |
|
|
|
|
wibi
szef
Pomógł: 42 razy Dołączył: 23 Sie 2014 Posty: 1072 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Pon 10 Lis, 2014
|
|
|
Bardzo ciekawa konstrukcja i mam takie nieodparte wrażenie, że na naszych oczach rozwija się "coś" co zawsze inspirowało człowieka, czyli chęć sprawnego i szybkiego przemieszczania się jak najmniejszym nakładem sił.To "coś" budzi nadzieję na przyszłość młodych ludzi dla których obecne perspektywy były co najmniej niejasne a teraz mając inwencję i trochę chęci są w stanie podjąć wyzwanie wielkich korporacji aby zapewnić przyszłość sobie i swoim rodzinom.To może "górnolotne" słowa ale jest to dziedzina która dopiero "raczkuje", chociaż rowery z napędem były znane może i sto lat wcześniej, to jednak dopiero rozwój "magazynów" energii (i nie tylko) czyli baterii pozwolił uruchomić całe pokłady inwencji.Podam prosty przykład kołpaków samochodowych gdzie na bazie obszaru koła stworzono tysiące różnych wzorów co wydaje się wprost niepodobne a przecież pojazd taki jak rower czy skuter ma znacznie więcej możliwości konstrukcyjnych. |
|
|
|
|
szalony [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 11 Lis, 2014
|
|
|
Ja od 4 miesiecy jeżdze takim czyms : http://www.youtube.com/watch?v=0m6wWoOJtrg
w tej zabawce siedzi silnik 1kw , do tego wywaliłem akumulatory zelowe i zastapiłem je litem. Zamiast 3x12V 12Ah siedzi w srodku pakiet 10s 10p złozony z 18650 o pojemnosci 22ah.
Moja zabawka dosłownie "lata", dwa biegi - przełącznik , i na pierwszym biegu rozpedza sie to jak silnik 250W- tryb spacerowy ale po właczeniu 2 podnosi przód i rwie do przodu... moze predkość 42km/h nie poraza ale za to moc ktora przekazywana jest na silnik potrafi zrobic wrazenie.W tym stigo nie widac zeby jakos to szarpało silnikiem ,wiec tam moze byc jakas kopertówa 250W na wiecej nie ma co liczyc. Nie porwał bym sie na to za taką cene.. moze to ladnie wygląda... nic wiecej |
|
|
|
|
Redaktor1966
kierownik
|
|
|
|
|
|