ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki sterownik do tego silnika
Autor Wiadomość
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Śro 04 Mar, 2015   

No tak rozbiorę jeszcze raz i pomaluje :)
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015   

To znowu ja kupiłem taki sterownik 36Volt http://allegro.pl/sterown...5074085846.html

to na ile S musze do niego zrobić baterie 10 S czy 9S nie kumam ?
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
Adam Wysokiński 
szef


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1658
Skąd: Warszawa (okolice)
Wysłany: Czw 05 Mar, 2015   

No jak 9? Normalnie 10s, przecież to 37V.
Będzie wyłączać około 31v a wyższe trochę to wytrzyma.
 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015   

Ok dzięki
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
konradmk 
młodzik


Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2015
Posty: 59
Skąd: WWA
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015   

Ile ten sterownik daje amperów?
 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015   

konradmk napisał/a:
Ile ten sterownik daje amperów?
pisze że 30 trzydzieści chińskich amperów nie wiadomo ile to polskich będzie :) A dlaczego pytasz? Piszą że jest do silnika max 500 Wat 36 Volt A na naklejce pisze pisze 30 Amper x 36 V to 1080 Wat jak dobrze rozumuje Chińskich ma się rozumieć :)
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
konradmk 
młodzik


Wiek: 42
Dołączył: 26 Lut 2015
Posty: 59
Skąd: WWA
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015   

Pytam bo przydałby mi się mocniejszy ale 30A to trochę za dużo
 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Pią 06 Mar, 2015   

Amper chińskich to nigdy nie wiadomo, mi się wydaje że te sterowniki z magmy to wszystko to samo tylko nalepka naklejana wedle potrzeb :)
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
Adam Wysokiński 
szef


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1658
Skąd: Warszawa (okolice)
Wysłany: Sob 07 Mar, 2015   

Mierzyłem nie jeden sterownik z magmy i jak sie rusza to prąd był taki jak podają na naklejce. Jak napisane 30A to było np. 32.
 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Sob 07 Mar, 2015   

Dziś zaplotłem wycentrowałem i założyłem do roweru koło. Teraz przerabiam akumulator na 10S ale będę podłączał halotrony jak je podłączyć, te pięć kabelków ?
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
Patriko 
brygadzista


Pomógł: 4 razy
Wiek: 32
Dołączył: 05 Mar 2014
Posty: 242
Skąd: Słupca
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015   

Na płytce miałeś opisane który kabelek był od czego.
_________________
Jeżdżę na: Coma 3000
 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015   

No dobra a jak bez opisu podłączyć ?
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
michal214 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 144
Skąd: radom
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015   

W załączniku jest opis wyprowadzeń od strony silnika.
Jeżeli chodzi o wyprowadzenia ze sterownika, to powinieneś mieć rozpisane w instrukcji obsługi, które przewody to zasilanie halli, a które to wyjścia czujników. Jeśli nie, to wrzuć zdjęcie wtyczki od sterownika.

Sparta.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 351 raz(y) 1,37 MB

 
 
tomek701 
prezes


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Lip 2013
Posty: 545
Skąd: Chełm
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015   

Dobra może zacznę od podłączenia silnika i pytanie czy można uszkodzić sterownik źle podłączając te trzy przewody fazowe? I czy ten sterownik może działać bez hali ? Sory za głupie pytania ale nie mam o tym pojęcia a nie chce uszkodzić sterownika. W instrukcji są kolorki i numery kabelków trzy środkowe to czujniki dwa skrajne to wynika z tego zasilanie red to pewnie plus ?
_________________
https://photos.app.goo.gl/pK7oCAa4oXAxfxds8
 
 
Adam Wysokiński 
szef


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 1658
Skąd: Warszawa (okolice)
Wysłany: Nie 08 Mar, 2015   

Przewody możesz zamieniać dowolnie. W razie złego podłączenia nie będzie się kręcić wcale albo szarpać i takie tam.
Dwa czerwone do plusa, czarny do minusa. Do tego 3 fazowe i halle i manetka. Reszta nie podłączona.
Na tej instrukcji obrazkowej z magmy zasilanie jest na górze, niżej fazy, potem halle, licznik(nie podłączasz), manetka i reszty nie podłączasz
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group