|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Jaki silnik do kół 20" (Vmax=40km/h, Umax=48V) |
Autor |
Wiadomość |
Pykacz
szef

|
Wysłany: Pią 07 Sie, 2015
|
|
|
Tatko w swoim "składaku" ma silnik 9c 10x6 zapleciony w koło 20cali i jeżdżąc na zasilaniu 12s (ładowanym max do 4,1V/celę) osiąga max 38-40km/h przy świeżo naładowanym aku . Sterownik w piku daje 70A rower bardzo szybko się rozpędza a zestaw waży jakieś 130kg . Silnik przy jego jeździe praktycznie wcale się nie grzeje co mnie dość mocno zdziwiło . Średnie zużycie ma od 11-14Wh/1km przy swoim stylu jazdy (bardzo mało wspomaga nogami można by rzec że praktycznie wcale ). |
|
|
|
 |
legend
brygadzista

|
|
|
|
Występuje ten silnik w wersji na przód? (9c 10x6) |
|
|
|
 |
Mechano
szef młody elektronik

Pomógł: 22 razy Dołączył: 29 Paź 2012 Posty: 1337 Skąd: Poznań
|
|
|
|
Przy tych mocach to tylko napęd na tył, taka prawda. |
|
|
|
 |
legend
brygadzista

|
|
|
|
Hmmm - ja chcę do hulajnogi, tak żeby te 40km/h na kołach 20" dało się osiągnąć. Przy małych kołach chyba mniejszy moment jest potrzebny do "dynamicznej" (bez przesady) jazdy... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|