ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Podłączenie czujnika temeratury
Autor Wiadomość
Mariusz_p 
kierownik



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Sie 2017
Posty: 319
Skąd: WLKP
Wysłany: Nie 30 Wrz, 2018   Podłączenie czujnika temeratury

Witam,

Prośba o pomoc w podłączeniu czujnika temperatury w silniku do sterownika.
Sterownik i silnik nexuna (silnik kupiony tutaj na forum niedawno). (9C 10x6 + KT36/48SVPRCL)
Z poszukanych przeze mnie informacji wynika, że czujnik należy podłączyć pomiędzy czarny przewód ze sterownika (GND), a biały w sterowniku.
Silnik ma dwa dodatkowe przewody. Jeden biały i jeden taki przeźroczysto srebrny.
Zrobiłem tak - przyjąłem, że srebrny to sygnał z halli na czujnik więc połączyłem, go z z czarnym, sygnałowym do hali, a biały połączyłem z biały od sterownika.
Włączyłem funkcję na KT LCD3, ale pokazuje na razie jakieś bzdury. Letni silnik miał wg czujnika 15 stopni.
Co zrobiłem nie tak? muszę go podłączyć, bo sinus siedzi na zewnątrz i trochę go dłubnąłem :) nie chcę spalić silnika :)

połączenie kabli.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 436 raz(y) 3,05 MB

_________________
Pakiety 18650 :) 7S, 10S, 13S, 14S, 16S - potrzebujesz coś ->pisz na pw :)
Ostatnio zmieniony przez Mariusz_p Czw 25 Paź, 2018, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Vegasnight9 
początkujący


Dołączył: 05 Cze 2018
Posty: 7
Skąd: Wrocław
Wysłany: Śro 24 Paź, 2018   

Stertowniki KT sinus współpracują z czujnikami NTC10k a więc Twój silnik niestety ma niekompatybilny czujnik.
 
 
Mariusz_p 
kierownik



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Sie 2017
Posty: 319
Skąd: WLKP
Wysłany: Czw 25 Paź, 2018   

Problem został rozwiązany na epojazdach. W silniku siedzi (siedział) czujnik 20K omów.
Po wymianie na 10K wszystko działa.
Podłączenie było prawidłowe.
_________________
Pakiety 18650 :) 7S, 10S, 13S, 14S, 16S - potrzebujesz coś ->pisz na pw :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group