ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Silnik BLCD szarpanie i blad motoru
Autor Wiadomość
daamianr 
początkujący


Wiek: 46
Dołączył: 07 Lip 2014
Posty: 49
Skąd: Bournemouth
Wysłany: Pią 18 Wrz, 2015   Silnik BLCD szarpanie i blad motoru

Witam,

Posiadam ebike 1000W 48V od kilku miesiecy. http://www.vpower.hk/product.php?id=396

Do tej pory silink dzialal bardzo dobrze, przyspieszenie swietne predkosc maksymalna 60km/h przy bateri 48V.

Od trzech dni mam problem, silnik szrpie przy ruszaniu, przerywa i elektronika pokazuje blad silnika na wyswiatlaczu ("M"-motor) az wkoncu przestaje jechac. Czy moze miec wplyw ulewa ktora mnie zlapala okolo tygodnia temu i rower byl dosc dlugo na dworze.


Hale wydaja sie wpodzadku bo komputerek pokazuje wlasciwa predkosc.
Rower potrafi przejechac kilometr albo kilkaset metrow a potem blad silnika i szarpie. Badz tez od razu szarpie i niema jazdy po 10 metrach.

Sprawdzilem polaczenia kabli na zewnarz, wszystko wyglada ok.

Podlaczylem inny kontroler 1000W (prostszy bo bez kommputerka) i manetke. Rower dalej dziwnie rusza ale jedzie, przyspieszenie slabsze niz orginalny kontrolem ale jedzie i sie niewylacza. Dziala i z podlaczona wtyczka Halla i bez.


Czy to deszcz moze spowodowac spowodowac awarie?
Jakies inne sugestie?

Dziekuje i pozdrawiam
Damian
_________________
Damian
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Sob 19 Wrz, 2015   

Prędkość sczytuje tylko z 1 halla, więc jest prawdopodobne, że któryś z 2 pozostałych ma awarię. Ale skoro chwilę działa i zawsze wysiada po XXX metrach to objaw wskazuje na:
- Zalanie silnika
- Przetarcie przewodów zasilających silnik blisko osi silnika.


Ten pierwszy wariant mnie kiedyś spotkał i objaw był identyczny.
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
daamianr 
początkujący


Wiek: 46
Dołączył: 07 Lip 2014
Posty: 49
Skąd: Bournemouth
Wysłany: Sob 19 Wrz, 2015   

A jednak Hal. Srodkowy czujnik podawal ciagle napiecie 4V na wyjsciu.

Czujnik wymieniony I rower smiga az milo.

Dziekuje bardzo za pomoc Tas.
_________________
Damian
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group