|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Sterownik silnika bezszczotkowego BLDC 6384 120KV |
Autor |
Wiadomość |
dtv.81
początkujący

|
Wysłany: Sob 30 Sty, 2021 Sterownik silnika bezszczotkowego BLDC 6384 120KV
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów i pasjonatów pojazdów elektrycznych.
Zwracam się do Was z następującym pytaniem.Otóż jakiś czas temu wpadł mi w ręce chiński silnik BLDC 6384 120KV.Jego parametry według specyfikacji to 4600W oraz 2,5A na każde 12 V zasilania (24-36V).Jaki sterownik lub regulator pociągnie ten silniczek? Z uwagi na fakt że jeszcze nie miałem do czynienia z tego typu silnikami moja wiedza bazuje tylko na tym czego dowiem się od innych.W związku z tym bardzo proszę o naprowadzenie mnie na właściwy trop.
Z góry dziękuję za okazaną pomoc. |
|
|
|
 |
slow
kierownik

Pomógł: 20 razy Dołączył: 02 Lut 2018 Posty: 338 Skąd: Podkarpackie
|
Wysłany: Wto 02 Lut, 2021
|
|
|
Praktycznie każdy sterownik BLDC powinien nim zakręcić.
Silnik ten waży ok 1kg więc te deklarowane 4,6kW to chyba między bajki można włożyć.
Sterownik dajesz o takiej mocy ile chcesz uzyskać. Jak kupisz sterownenik 500W to będziesz miał 500W, jak kupisz 1500W to uzyskasz 1500W, to proste.
Ważne żeby mu pewnie więcej niż 36V (pakiet 10s) nie dawać, choć nie jest powiedziane że tego nie wytrzyma. |
|
|
|
 |
andypip
prezes

Pomógł: 50 razy Wiek: 64 Dołączył: 06 Kwi 2019 Posty: 641 Skąd: Legnica
|
Wysłany: Śro 03 Lut, 2021
|
|
|
To silnik dedykowany do deskorolki. |
_________________ Starość to stan umysłu |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|