ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Rower elektryczny raty 0% sklep E-biker.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
HATAK 6kW
Autor Wiadomość
ap0f1s 
prezes


Pomógł: 15 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2014
Posty: 753
Skąd: Kęty
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   HATAK 6kW

Czas na przedstawienie kolejnej konstrukcji która się tworzy. Koncepcja się zmieniła, pierwszy bajk powstał na adaptto, obecny powstanie na Sabku. Będę porównywał dwie konstrukcję i zobaczymy czy uda się osiągnąć podobne wyniki jeżeli chodzi o grzanie silnika.

Rama :Falcon v2
Akumulator :20s14p Sanyo GA
Silnik : QS 205 v3 Extra 24*5T
Sterownik : Sabvoton 150a
BMS : 20s 150a/10a
Ładowarka :20s 6a
Hamulce :Tektro Dorado HD-E710
Amor przód : Boxxer 2014
Danper : Fox Van
Obręcz przód : Remerx Jumbo 24
Opona przód : Vuelta USA 24x3
Obręcz tył : Moto 19
Opona tył : Mitas 70/100 19 c-19


Dzisiaj kończę aku.
Potrzebuję jeszcze parę szczegółów do ramy aby złożyć ją od razu w całości. Sabvoton ląduję do środka ramy








Ostatnio zmieniony przez ap0f1s Śro 31 Maj, 2017, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
lobudek 
brygadzista


Wiek: 26
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 206
Skąd: Huta
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   

Zdjęcia nie działają.
 
 
ap0f1s 
prezes


Pomógł: 15 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2014
Posty: 753
Skąd: Kęty
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   

Muszą działać tylko jak zwykle są wysokiej rozdzielczości(moje lenistwo) i się długo wczytują.
Na razie i tak zdjęcia akusa i koła. Zdjęć aku jest dużo, gdyż parę osób z forum pyta jak są kable po układane. Chociaż według mnie nie jestem osobą od której warto podpatrywać jak co robię.
 
 
Dlugas 
dyrektor
Bob budowniczy :)



Pomógł: 10 razy
Wiek: 42
Dołączył: 06 Gru 2015
Posty: 434
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   

ap0f1s napisał/a:
Chociaż według mnie nie jestem osobą od której warto podpatrywać jak co robię

U każdego warto ;)
_________________
Spark Super Hadron 654
 
 
maniekrox 
prezes


Pomógł: 22 razy
Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 909
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   

Mi też fotki nie działają.

Planujesz ssać 150 A z tej baterii?
 
 
ap0f1s 
prezes


Pomógł: 15 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2014
Posty: 753
Skąd: Kęty
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   

Żartujesz 70a max. Nie było nigdzie sabka 80a na forum do kupienia więc zabrałem z Czech a tam najlepiej się opłaca zabrać 150a. W dodatku watomierz będzie raczej ev computer w nowej wersji, gdzie obsługuje 4 czujniki temp. 3 włoże do akusa i zobaczę jak to wszystko sie grzeje przy 70a. 70a/14= 5a na ogniwo
 
 
maniekrox 
prezes


Pomógł: 22 razy
Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 909
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2017   

No to spoko;)
 
 
qaz33 
szef
qaz33


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 07 Kwi 2014
Posty: 1464
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pią 14 Kwi, 2017   

oprocz przedniego amora i ciut mniejszej baterii bedziesz miec kopie mojego roweru :D
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6168
Skąd: Beskidy
Wysłany: Pią 14 Kwi, 2017   

Ale kable to Ty masz w tym aku takie na 150A lekko :D
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
ap0f1s 
prezes


Pomógł: 15 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2014
Posty: 753
Skąd: Kęty
  Wysłany: Sob 15 Kwi, 2017   

Mam dwa razy po 10awg, takie kupiłem to takie używam.
Licząć 1mm2 na 10a to na 120a:D

Akus prawie skończony.

Silnik dzisiaj rozebrany. Jako, że chce czujnik temp podpiąć do Sabka jak i również mieć podgląd temp na watomierzu, muszę włożyć drugi termistor. Włożyłem także, bitemala na 150 stopni. Czyli w sumie mam 3 zabezpieczenia. :D
Dobrze. że są 2 zestawy halli, wiec tylko pożyczę przewody.



 
 
Bysiu22 
młodzik
Bysiu



Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Lip 2013
Posty: 74
Skąd: Żywiec
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2017   

hej, zostaw sobie 2 kpl hali bo miałem przypadek że na trasie padły w środku lasu, przepiąłem na zapasowe i dalej ogień a tak to byłby zonk
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=X_mmYAnkINg
 
 
ap0f1s 
prezes


Pomógł: 15 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2014
Posty: 753
Skąd: Kęty
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2017   

Wiem, że lepiej mieć dwa, jednak muszę na jakiś kompromis iść.
Chce mieć termistor na watomierz i termistor do sabka, więc i tak nawet jak połącze plus i minusy halli nic mi nie da( zreszta minusy już sa połączone)
Dlatego i tak dałem bitemal. A nie chce dokładać przewodów wszystko fajnie jest tam ułożone. Robię tak dlatego, gdyż chce zrobić porównanie z adaptto i muszę widzieć jaka jest temperatura.
_________________
Kilka moich konstrukcji:Gordon 6kW (Adaptto)
Hatak 6kW (Sabvoton)
Kross level a6 3kw
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6168
Skąd: Beskidy
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2017   

Nie musisz z niczego rezygnować.

po prostu odepnij jeden komplet przewodów zasilających zapasowy zestaw halli i podłącz pod wył term.
Odcięte kabelki podłącz do głównego kompletu zasilania.
Masz wtedy:

2 komplety halli
2 czujniki temp
wył termiczny
i nie masz potrzeby ruszania ani dodawania kolejnych przewodów do silnika
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
ap0f1s 
prezes


Pomógł: 15 razy
Wiek: 31
Dołączył: 02 Paź 2014
Posty: 753
Skąd: Kęty
Wysłany: Nie 16 Kwi, 2017   

Sorry, że tak tępawo to rozumie:D
Dam wspólny minus i plus zyskuje dwa kable, tutaj sobie podpinam bitemal.
W wtyczce mam po 6 przewodów. 6- bitemal = 4 -3(halle sygnał)=1, który jest czujnikiem temp, skoro w drugim zestawie też mam czujnik temp mogę go zapożyczyć. Jako, że temistory mają dwa kable, podpinam jeden do kabla czujnika temp a drugi? Normalnie mogę podpiąć do wspólnego minusa halli?
Jak tak to wszystko jasne.
_________________
Kilka moich konstrukcji:Gordon 6kW (Adaptto)
Hatak 6kW (Sabvoton)
Kross level a6 3kw
 
 
Dlugas 
dyrektor
Bob budowniczy :)



Pomógł: 10 razy
Wiek: 42
Dołączył: 06 Gru 2015
Posty: 434
Skąd: Cz-wa
Wysłany: Nie 16 Kwi, 2017   

ap0f1s napisał/a:
Jako, że chce czujnik temp podpiąć do Sabka jak i również mieć podgląd temp na watomierzu

Do Sabka można podłączyć czujnik temperatury? Chyba że był przygotowany pod taką opcję bo w moim patrzę i nie widzę ;)
_________________
Spark Super Hadron 654
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Batteryguru baterie do rowerów elektrycznych

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group