ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Cycle analyst V3 i nie działająca manetka.
Autor Wiadomość
toft 
szef
Pan kierowca


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 1755
Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw 26 Maj, 2016   Cycle analyst V3 i nie działająca manetka.

Cześć.
Prblem mam taki. Podłączam manetkę do cycle analyst V3. Komputerek widzi manetkę. Zmieniają się napięcia jak ruszam itd. Komputerek jest podpięty przewodem CA do kontrolera. Niestety koło nie jedzie po dodaniu gazu. Manetka podłaczona bezpośrednio do kontrolera i całość chodzi.

Znalazłem na endless sugestię, ze w niektórych kontrolerach jest na tej linii we wtyczce CA w kabelku odpowiadającym za manetkę na końcu dioda jakiś opornik czy coś i to powoduje że jest możliwe iż całość nie działa odpowiednio. Ne wiem czy to dobrze zrozumialem ale zaleceniem było podpięcie manetki do wtyku w komputerku a następnie wyjęcie tego kabelka z wtyczki CA którą podłączamy do kontrolera i podpięcie bezpośrednio do wyjścia sygnału manetki w kontrolerze... Miał ktoś taki problem? Mam ori kable i wtyki i nie bardzo mam ochotę pruć całość aby sprawdzić:(.
 
 
Mechano 
szef
młody elektronik


Pomógł: 22 razy
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 1337
Skąd: Poznań
Wysłany: Czw 26 Maj, 2016   

A sprawdzałeś w jakiś sposób napięcie wyjściowe z komputerka? Dobrze było by to porównać do tego co jest na manetce, może na niej samej sterownik działa? Jeżeli CA jest sprawne trzeba by zobaczyć co jest w kontrolerze.
 
 
MixhaL 
prezes


Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 909
Skąd: Lubelskie
Wysłany: Czw 26 Maj, 2016   

manetkę podepnij do CA3 a nie kontrolera.
_________________
Cyklon
BOMBER V1, V2, V3
RAIDEN
 
 
toft 
szef
Pan kierowca


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 1755
Skąd: Gliwice
Wysłany: Pią 27 Maj, 2016   

Panowie:)

Manetkę podpinam do CA3 a CA przewodem CA do infineona. CA3 poprawnie widzi manetkę (napięcia ich zmiany itd). Ale koło nie rusza. Po podpięciu manetki bezpośrednio do sterownika czyli bez CA3 koło normalnie reaguje na ruch manetki.
 
 
MixhaL 
prezes


Pomógł: 3 razy
Wiek: 42
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 909
Skąd: Lubelskie
Wysłany: Pią 27 Maj, 2016   

Może przypadkiem przestawiłeś rodzaj sterowania z np sterowania napięciem na sterowanie natężeniem itp
Nie pamięteam czy jest ale jak jest zrób reset CA3.
_________________
Cyklon
BOMBER V1, V2, V3
RAIDEN
 
 
medykmtb
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Maj, 2017   

mialem tak samo, po kilku probach ca3 juz nie wlaczyl sie.infineona sprzedalem a ca3 nie umiem naprawic
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group