ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
watomierz
Autor Wiadomość
seba664 
młodzik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 62
Skąd: Kędzierzyn-Koźle
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017   watomierz

Witam
W swoim rowerze posiadam pikacza.
Powoli przymierzam się do budowy kolejnego roweru. Jakie są alternatywy dla pikacza ? Co możecie polecić co z powodzeniem działa ?
Rower który będę budował będzie rekreacyjny 48 V napięcie znamionowe baterii prąd max pobierany około 30 A
 
 
pastek5 
kierownik
Rowery elektryczne



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lut 2016
Posty: 306
Skąd: Żywiec
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017   

Świetne watomierze posiada Michał z forum.
_________________
Budowa rowerów elektrycznych,akumulatorów, konwersję rowerów na elektryczne, skrzynki na akumulator, serwis,- PasterTech

https://www.facebook.com/pasterbajk\

http://pasterbajk.pl/
 
 
wladek312 
początkujący


Dołączył: 12 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Mazury
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017   

Posiadam taki watomierz i jestem zadowolony :)
 
 
WojtekErnest 
szef


Pomógł: 78 razy
Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 3440
Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 23 Wrz, 2017   

wladek312 napisał/a:
Posiadam taki..... i jestem zadowolony :)

CZy zapamiętuje chwilowe, najnizsze napięcie AKU podczas jazdy ?
_________________
Użytkownik składaka Kross/Grand Ametyst 24 cale, zasil. 42 V-600 W oraz Bora 602 INTERBIKE
http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=1555
 
 
wladek312 
początkujący


Dołączył: 12 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: Mazury
Wysłany: Nie 24 Wrz, 2017   

Z tego co zauważyłem to nie.
 
 
Elektrotonus 
prezes
Łukasz R



Pomógł: 17 razy
Wiek: 46
Dołączył: 17 Lip 2016
Posty: 819
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 25 Wrz, 2017   

Mam taki sam. Jak ustawi się zero na poziomie np 41,5V i napięcie pod obciążeniem na chwilkę spadnie poniżej tej wartości, by póżniej wrócić do np 42.5-43 V to niestety ale watomierz już wyświetla zero % pojemności. Zatem zapamiętuje to najniższe.
 
 
WojtekErnest 
szef


Pomógł: 78 razy
Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 3440
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 25 Wrz, 2017   

Zapamiętuje tzn. że znasz tę wartość?
Bo to wg raczej świadczy tylko o tym że
resetuje (do obliczeń) wartość różnicy napięć.
_________________
Użytkownik składaka Kross/Grand Ametyst 24 cale, zasil. 42 V-600 W oraz Bora 602 INTERBIKE
http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=1555
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group