Bafang 750W - subiektywna opinia po 200km |
Autor |
Wiadomość |
Mikkonen
stażysta
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Wrz 2016 Posty: 112 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: Sob 11 Lis, 2017
|
|
|
No to nie masz czego żałować bo koszt dostawy z UE to 42 dolary więc niewiele mniej niż zapłaciłeś cła. A VATu nie doliczyli ?
Ps. ja zamówiłem dziś poprzez sellers shipping (z niemiec). Jak dojdzie dam znać. |
|
|
|
|
leszcz
prezes
Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lut 2017 Posty: 861 Skąd: Rumia
|
|
|
|
|
smdrwf12300
młodzik
|
Wysłany: Nie 12 Lis, 2017
|
|
|
Cena jak cena ... pamiętam ze pare lat temu tyle kosztowały silniki DD ... jest popyt to i cena jest taka ... nie bedzie popytu jak teraz na silniki DD to pewnie cena spadnie i na Centralne.W tym roku na Korsyce widziałem pełno punktów bezobsługowych wypożyczalni rowerów elektrycznych ( królował Bosch centralny ) ... logujesz sie do aplikacji podajesz numer Karty kredytowej płacisz i kłodka na bluetooth otwiera ci naładowany rower ... i to jest też odpowiedz dlaczego mamy taki wylew "tanich" rowerow z DD na róznych serwisach aukcyjnych ... bo zamożniejsza część Europy przechodzi na Centralne i wyzbywa się starego sprzętu. |
|
|
|
|
Mikkonen
stażysta
|
|
|
|
A niby taki NC + kontroler + manetki, przyciski, bzdety, zaplatanie, blokady osi, to ile kosztuje ? 300zł mniej ? Różnica w cenie wcale duża nie jest. W jakości jazdy i uniwersalności owszem. Porównując, nie mam na myśli konstrukcji typu Falcon bo to inna liga, i to są konstrukcje dla szlachty |
|
|
|
|
furman
początkujący
|
|
|
|
Mikkonen napisał/a: | No to nie masz czego żałować bo koszt dostawy z UE to 42 dolary więc niewiele mniej niż zapłaciłeś cła. A VATu nie doliczyli ?
Ps. ja zamówiłem dziś poprzez sellers shipping (z niemiec). Jak dojdzie dam znać. |
Mam nadzieje, ze żaden nadgorliwy celnik nie czyta tego forum. Przyjechał PAN kurier i przekazał paczkę oklejoną przez urząd celny. Na kwiatach była w/w kwota opłat, a w papierach od chińczyka opis zawartości paczki dość ogólny z cena promocyjną.
Przepraszam za ortografię pisane z tel. w niesprzyjających okolicznościach.
Sprytni ci Chińczycy, nie dziwne że są potęgą gospodarczą. |
|
|
|
|
smdrwf12300
młodzik
|
|
|
|
Pewnie czytaja fora i przeswietlaja paczki i na szczęscie nie na wszytkim się znają.Problemem dla mnie jest to iz darmowa wysyłka z Chin to min 2-3 tygodnie a czasami i 2 miesiące ... a z EU max po 3 dniach mam w domu. |
|
|
|
|
Scuda
stażysta
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Paź 2017 Posty: 157 Skąd: Stalowa wola
|
|
|
|
Czy moze ktos polecić sprzedającego z aliexpress z bafangiem bbs hd ? Chodzi o wysylkę jak kolega zalozyciel tematu czyli z EU a dokładnie z niemiec.
edit: czy mi sie wydaje ze te bafangi bbs hd 1000w niedawno kosztowaly 400usd a teraz ponad 600 ? |
|
|
|
|
Leszek11
początkujący
|
Wysłany: Pon 13 Lis, 2017
|
|
|
Ja we wrześniu kupowałem tutaj https://www.alibaba.com/p....205fa0a2KilvcE
Mój zestaw to 750W wraz z baterią DS-6 LG 3200 (3C) 48V/16AH
Wszystko razem wyniosło 760$ plus 320 zł podatek Vat z cłem |
|
|
|
|
smdrwf12300
młodzik
|
|
|
|
Tak widze że tych Bafangów jest całkiem sporo na forum ... chyba już więcej niż Falconów ) |
|
|
|
|
Eryk1000
szef
Pomógł: 25 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Lis 2013 Posty: 1119 Skąd: Wadowice
|
|
|
|
Bafang niczego sobie. Już kilka jeździ w mojej okolicy i bardzo to fajne. Mało kg do rowera i można dalej szaleć bez obawy rozwalania tylniej obręczy. Montaż też bardzo prosty. Jedyna wada to przekładnia, kiedyś pewnie się posypie, łańcuch i kaseta też mocno dostają w kość :/ |
_________________ Jeżdżę na :
E-Giant Terrago
Viking Power 6000W + |
|
|
|
|
Leszek11
początkujący
|
|
|
|
Eryk1000 napisał/a: | Jedyna wada to przekładnia, kiedyś pewnie się posypie, łańcuch i kaseta też mocno dostają w kość :/ |
Wiele zależy zapewne od techniki jazdy jak i zaprogramowania ustawień sterownika. W Stanach model tego silnika jest bardzo popularny a użytkownicy twierdza, że ustawienia fabryczne to zabójstwo dla sterownika i silnika. |
|
|
|
|
smdrwf12300
młodzik
|
|
|
|
To że padnie łancuch i kaseta to oczywiste ... ja ma ustawiony bardzo wolny start i "PAS" działa chyba po jednym obrodzie korby .W pierwszych modelach Boscha było zalecane startowanie z "buta" i dopiero po tym jak sie rowerek rozpedzil "leciutko" dodawanie wspomagania.Modeluje własnie osłone pod silnik zeby nie zbierało się tam błoto i chyba zrobie miejsce na dętkę i pompke.Jak wyjdzie cos fajnego to wkleje zdjecie |
|
|
|
|
Mikkonen
stażysta
|
|
|
|
Jak zrobisz projekt to się podziel koniecznie, też mi to po głowie chodziło, ale ja nie mam jeszcze silnika więc to dalszy plan |
|
|
|
|
Scuda
stażysta
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Paź 2017 Posty: 157 Skąd: Stalowa wola
|
|
|
|
Panowie czy wiecie czy dostane kabelek konfiguracyjny razem z "kitem" bafanga ? czy trzeba oddzielnie dokupowac ? |
|
|
|
|
Eryk1000
szef
Pomógł: 25 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Lis 2013 Posty: 1119 Skąd: Wadowice
|
|
|
|
|