Bafang 750W - subiektywna opinia po 200km |
Autor |
Wiadomość |
klient
młodzik
|
Wysłany: Pon 13 Lis, 2017
|
|
|
Eryk1000 napisał/a: | Seryjnie kabelka z zestawem nie dają, trzeba dorobić lub kupić gotowy |
Kabelek zrobiłem sam: PL2303HX z aledrogo za 5,90- PLN z wysyłką + 1,- PLN za piny + 1,- PLN za kabelki (działa na Windows 8 i 10) - oczywiście koszulki na pinach obowiązkowe.
Programowałem kilkanaście razy i teraz rozważam z wygody nie tyle zakup "oryginalnego" kabla (problemem jest brak 5-cio pinowej żeńskiej wtyczki), ale montaż jakiegoś gniazda bezpośrednio pod/w wyświetlaczu (ktoś już coś takiego robił).
Za każdym rozłączeniem i załączeniem po programowaniu zielonego gniazda zastanawiam się ile jeszcze ono takich rozłączeń/załączeń wytrzyma, kiedy wygnę jakiś pin.
Sugeruję nie podłączać tak wykonanego kabelka po ośmiopaku.
KABELEK.JPG PL2303HX |
Pobierz Plik ściągnięto 553 raz(y) 159,82 KB |
|
|
|
|
|
Eryk1000
szef
Pomógł: 25 razy Wiek: 41 Dołączył: 22 Lis 2013 Posty: 1119 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: Pon 13 Lis, 2017
|
|
|
klient napisał/a: | Eryk1000 napisał/a: | Seryjnie kabelka z zestawem nie dają, trzeba dorobić lub kupić gotowy |
Kabelek zrobiłem sam: PL2303HX z aledrogo za 5,90- PLN z wysyłką + 1,- PLN za piny + 1,- PLN za kabelki (działa na Windows 8 i 10) - oczywiście koszulki na pinach obowiązkowe.
Programowałem kilkanaście razy i teraz rozważam z wygody nie tyle zakup "oryginalnego" kabla (problemem jest brak 5-cio pinowej żeńskiej wtyczki), ale montaż jakiegoś gniazda bezpośrednio pod/w wyświetlaczu (ktoś już coś takiego robił).
Za każdym rozłączeniem i załączeniem po programowaniu zielonego gniazda zastanawiam się ile jeszcze ono takich rozłączeń/załączeń wytrzyma, kiedy wygnę jakiś pin.
Sugeruję nie podłączać tak wykonanego kabelka po ośmiopaku. |
Ja dokupiłem oryginalną przedłużkę tego zielonego kabelka i z niego wykonałem złącze programatora. Co do rozłączania masz rację nie jest to jakieś mega solidne, ja za każdym razem mam mieszane uczucia podczas rozpinania złącza. |
_________________ Jeżdżę na :
E-Giant Terrago
Viking Power 6000W + |
|
|
|
|
Leszek11
początkujący
|
Wysłany: Wto 14 Lis, 2017
|
|
|
Aplikacja na Androida jest dobrym rozwiazaniem do programowania i zastepuje wyswietlacz.
Łączność bezprzewodowa (bluetooth).
Fotka kiepskiej jakości bo aparat do du..... |
|
|
|
|
Leszek11
początkujący
|
|
|
|
|
smdrwf12300
młodzik
|
|
|
|
Niby fajny ten eggrider tylko po co wozić telefon na kierownicy jak mam już kolorowy wyswietlacz ? Ja bym bardziej wolał taki patent jak w Boschu czy Haibike ze można ten wyświetlacz po zaparkowaniu roweru zabrać ze sobą. Z innej beczki ... https://grabcad.com/library/bbs02-ebike-mid-drive-motor-kit-1 gotowy model 3D naszego Bafanga ... teraz tylko muszę dokleic swoją ramę i można testować różne rozwiązania wirtualnie ... baterie , osłony linie łancucha itp we FreeCAD-e |
|
|
|
|
Pavyan
kierownik
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 383 Skąd: Mazowsze
|
|
|
|
Oglądając oferty na Aliexpressie, podejrzewałem że wyświetlacza nie można zdjąć i zabrać ze sobą - ale do twojego postu pewny tego nie byłem... hmm, to dość słabo.
Dla mnie to w zasadzie oczywista sprawa - wyświetlacz trzeba zabierać ze sobą, dość "atrakcyjnie" wygląda i z pewnością ktoś wreszcie się nim zainteresuje.
Utnie, urwie - a po co? Po prostu, tak sobie.
Czy wszystkie trzy typy wyświetlaczy do Bafangów tak mają? |
|
|
|
|
Leszek11
początkujący
|
Wysłany: Śro 15 Lis, 2017
|
|
|
smdrwf12300 napisał/a: | Niby fajny ten eggrider tylko po co wozić telefon na kierownicy jak mam już kolorowy wyswietlacz ? |
Nikt nie mówi abyś rezygnował ze swojego super kolorowego wyświetlacza. Metodycznie podałem link do bardzo ciekawego urządzenia które zastępuje orginalny wyświetlacz wraz z nawigatorem klawiszowym i jeszcze dodatkowo może programowac ustawienia sterownika bafanga, no i najważniejsze, mogę go zdjąć i zabrać ze sobą nie wyjmując żadnych wtyczek. |
|
|
|
|
Mikkonen
stażysta
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Wrz 2016 Posty: 112 Skąd: Starachowice
|
|
|
|
Bafang zamówiony w sobotę, dziś (środa) o 12 już był u mnie
|
|
|
|
|
Scuda
stażysta
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Paź 2017 Posty: 157 Skąd: Stalowa wola
|
|
|
|
Mikkonen mozesz podac linka skad zamawiales i czy placiles jakies podatki ? |
|
|
|
|
Mikkonen
stażysta
|
Wysłany: Czw 16 Lis, 2017
|
|
|
Na pierwszej stronie tematu masz linka. Jak wybierzesz "sellers shipping method" za 42$ to wysyłają z Niemiec (w środku była instrukcja po niemiecku oraz niemiecka nalepka na silniku, więc mają tam pewnie lokalną dystrybucję). |
|
|
|
|
piotrrs11
brygadzista
Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 28 Mar 2014 Posty: 270 Skąd: Sulejów/Wrocław
|
|
|
|
Nie zapomnij poprawić fabryki i nasmarować |
_________________ some random strrrr |
|
|
|
|
Mikkonen
stażysta
|
|
|
|
Odkręcałem tą pokrywę i smaru molibdenowego jest sporo, na razie nie ruszam, po 1000km może wymienię smar. Poprafię fabrykę tylko pod względem ustawień sterownika. |
|
|
|
|
Pavyan
kierownik
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 383 Skąd: Mazowsze
|
|
|
|
Przypomnę o czymś istotnym - o finansach
Było już pisane w innych tematach o pozytywie kupowania na Aliexpress poprzez PlanetPlus; obecnie cashback wynosi 10% od ceny netto towaru (przesyłka nie wchodzi w cenę), wychodzi w okolicy niecałych 7% od ceny brutto.
Przy zakupie Bafanga w tym przypadku za 400$ (plus przesyłka z Niemiec) to już znaczący zwrot, bo prawie równowartość owej przesyłki.
Robiłem testowo kilka drobnych zakupów, i rzeczywiście mam (oczekujący) cashback - prawdopodobnie dopiero po potwierdzeniu otrzymania towaru będę mógł go przelać na swoje konto. |
|
|
|
|
toft
szef Pan kierowca
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 1755 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
|