|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Bafang BBS nie wchodzi w mufę supportu |
Autor |
Wiadomość |
Alkar
początkujący
|
Wysłany: Pią 11 Wrz, 2020 Bafang BBS nie wchodzi w mufę supportu
|
|
|
Witam ,
przyszed silnik BBS2B 750W i mam problem z montażem,
suport który wymontowałem , jak wiadomo ma mniejszą średnicę pomiędzy nakretkami lewą i prawą , a oś Bafabanga nie, ma 33,5mm na całej długości.
Producent roweru nie wygładził zakończeń rur ramy w tulei suportu i oś Bafanga nie wchodzi. Piłuję to ale słabo idzie, macie jakieś rozwiązania ? |
_________________ Alkar |
|
|
|
|
borsuk
prezes
Pomógł: 25 razy Dołączył: 12 Wrz 2011 Posty: 686 Skąd: Sudety
|
Wysłany: Sob 12 Wrz, 2020 Re: Bafang BBS nie wchodzi w mufę supportu
|
|
|
Alkar napisał/a: | Witam ,
...
Producent roweru nie wygładził zakończeń rur ramy w tulei suportu i oś Bafanga nie wchodzi. Piłuję to ale słabo idzie, macie jakieś rozwiązania ? |
Miałem taki problem w moim pierwszym rowerze, ale wystarczył duży okragły pilnik i łatwo poszło. Rama była aluminiowa. Uważaj żeby za dużo nie spiłować, ponieważ brak luzów jest korzystny przy mocowaniu BBSa. Jak wkładasz spróbuj obracać cały silnik. |
_________________ Mój rower: BBS02B |
|
|
|
|
Alkar
początkujący
|
Wysłany: Sob 12 Wrz, 2020
|
|
|
Dzięki za podpowiedź, z pilnikiem miałem obawy o gwinty pod suport (może kiedyś przeniosę silnik do lepszego roweru a ten sprzedam), zastosowałem wiertarkę z kamieniem szlifierskim , a do pomiaru opakowanie po elektrolitach owinięte taśmą malarską do fi 33 mm
Przy okazji oś silnika ma dokładnie 33 mm a nie 33,5 jak podaje producent. |
_________________ Alkar |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|