|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Wybór watomierza, Pikacz czy Coulometer z chin. |
Autor |
Wiadomość |
Yin
prezes

Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Lut 2014 Posty: 805 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Sob 17 Lut, 2018
|
|
|
Odpowiem sam sobie - dziś się przejechałem z cyfrowym termometrem na boczniku, z dodanym chłodzeniem po zewnętrznej stronie z wykonanym małego miedzianego radiatora. Temperatura na zewnątrz +4c temperatura na boczniku +25c ( jak w mieszkaniu) w czasie jazdy spadła do +11c i na tym poziomie się utrzymywała. Do konkretnych testów trzeba poczekać na upały
Nie wiem tylko czy poprawnie skalibrowałem coulometr bo o ile pokazywał poprawnie napięcie i pobór to % pasek naładowania ani ilość AH nie spadała. Co zrobiłem źle?
Edit: dobra już wiem, ostatnio jeździłem na 16s a dziś na 20s i nie przestawiłem wartości |
|
|
|
 |
KrzysiekEV
stażysta KrzysiekEV

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Kwi 2013 Posty: 148 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
Trzeba dobrze ustawić Min V i Max V to bo są napięcia przy których automatycznie się
resetuje % akku i Ah .
Max V - resetuje wskażnik Ah na 100% , Min V na 0%.
Ja mam je tak ustawione żeby nigdy nie załapały bo ładuje przez TK15 i samo dodaje Ah tyle ile ładowarka wpompuje (ekran pulsuje).
Mój egzemplarz ma wadę , jak prąd spadnie poniżej 30mA to wskaźnik się usypia na amen i nie reaguje jak prąd płynie.
Ale sam sterownik , przetworniczka swoje bierze w spoczynku i nie ma szans się uśpić. |
|
|
|
 |
Yin
prezes

Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Lut 2014 Posty: 805 Skąd: Katowice
|
|
|
|
Zauważyłem wcześniej w instrukcji i właśnie od jakiegoś czasu go ładuję. Fajnie że potwierdziłeś miganie ekranu bo myślałem że to tylko u mnie. Przestawiłem całość na 20s, jutro zrobię jazdę testową jak pogoda dopisze. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|