|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Seryjny rower na wodór |
Autor |
Wiadomość |
Przemek
prezes
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Lip 2015 Posty: 758 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Pon 22 Sty, 2018 Seryjny rower na wodór
|
|
|
dzieje się w temacie, tylko poczekać jak chłopaki wiodących z polskich "stajni rowerów" wezmą takiego na warsztat i wycisną z wodorowca 15kw |
|
|
|
|
toft
szef Pan kierowca
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 1755 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
|
ravkill
brygadzista sir :)
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 10 Sie 2016 Posty: 292 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Pon 22 Sty, 2018
|
|
|
Francuzi, jak zwykle, mają popindolone pomysły. 7,5 K euro i zasięg 100 km przy 250 watach... Argumentacja - bo szybko się tankuje.. Jak zwykle nie byli w stanie wymyśleć 2giego akumulatora za, no niech będzie 1000 euro (czyli 333 euro produkcja + reszta marża...aa zapomniałem i przepraszam, tam akumulatory w samochodach elektrycznych, się dzierżawi..). Czego się spodziewać po kraju, gdzie czołgi mają 5 wstecznych biegów i jeden do przodu...
toft napisał/a: | Ten wodór to elekrolizą w donach będziemy produkować? Wybuchowo to wygląda:). | - przecież jest zapotrzebowanie, na materiały wybuchowe, przez ich rdzennych Afrykańczyków, to muszą im jakoś to dostarczyć... W Afganistanie wymyślili "wielbłądy pułapki", to we Francji mogą być, "rowery pułapki"... Tylko koszt za duży.. |
|
|
|
|
Przemek
prezes
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Lip 2015 Posty: 758 Skąd: Katowice
|
|
|
|
ravkill napisał/a: | Francuzi, jak zwykle, mają popindolone pomysły. 7,5 K euro i zasięg 100 km
|
wiesz masz "coś" racji ale wydaje mi się że niemożna tak do tego podchodzić jak każda nowinka jest droga spójrz na lit 5 lat temu cena za marne pojemnościowo ogniwo była spora a teraz za np... VTC5 płacisz 5zł |
|
|
|
|
zeeltom [Usunięty]
|
|
|
|
Spoko, pokażcie mi fabrykę wodoru za rozsądne pieniądze |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|