ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Batteryguru baterie do rowerów elektrycznych

Poprzedni temat «» Następny temat
[S] Nowe watomierze LCD V02
Autor Wiadomość
michal214 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 144
Skąd: radom
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016   [S] Nowe watomierze LCD V02

Mam do sprzedania watomierze z wyświetlaczem od noki 3310. Można je zamocować do kierownicy za pomocą dołączonego uchwytu.

Podstawowe funkcje to:
Pomiar napięcia, prądu, mocy, zużytych Wh, Ah, Wh/km, temperatury itp.
Szczegółowe informację w instrukcji w załączniku.

W porównaniu do poprzedniej wersji:
1. Nowa elewacja z wytłoczeniami pod mikro-switche. Nie ma otworów i jest wodoodporna. Ma folię ochronną zapobiegającą rysowaniu okienka, którą można zerwać po otrzymaniu paczki.
2. Obudowa jest skręcana, a nie sklejana. Ułatwia to ewentualną aktualizację softu, naprawy, czyszczenie. Można obrócić uchwyt, zamontować swój itd.
3. Dodana funkcja obliczająca zasięg roweru na podstawie zużycia Wh z ostatnich 200m.
4. Urządzenie może służyć jako baza do nauki programowania i oprogramowania watomierza pod własne potrzeby. Udostępniam schematy ideowe itp.

Schemat połączeń jest w instrukcji w załączniku. Pomiar prądu najlepiej wykonać podłączając się pod bocznik w sterowniku. Jeśli ktoś nie chce rozkręcać sterownika może dokupić zewnętrzny bocznik taki jak na zdjęciu(cena 20zł wersja do 20A)

Cena za watomierz 150zł

W razie pytań dajcie znać.

https://www.dropbox.com/s...flnm/1.JPG?dl=0
https://www.dropbox.com/s...0&preview=2.JPG
https://www.dropbox.com/s...0&preview=3.JPG
https://www.dropbox.com/s...0&preview=4.JPG
https://www.dropbox.com/s...0&preview=5.JPG
https://www.dropbox.com/s...iew=Bocznik.JPG

Jak działa można obejrzeć tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=Ids4NemmmIY

WatomierzLCDV02_InstrukcjaObsługi.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 2096 raz(y) 2,12 MB

Ostatnio zmieniony przez michal214 Czw 16 Cze, 2016, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Darki 
stażysta
darki



Dołączył: 22 Mar 2014
Posty: 181
Skąd: podkarpackie
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016   

1 szt dla mnie proszę rezerwować ;) .
 
 
Przemek393 
młodzik


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Paź 2015
Posty: 73
Skąd: Małopolskie
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016   

Witam proszę o rezerwację 1 sztuki
 
 
maniekrox 
prezes
maniekrox


Pomógł: 22 razy
Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 909
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pon 08 Lut, 2016   

Czy jest jakaś możliwość modyfikacji, aby pokazywał Ampery do 150 A, i moc do 13 kW?
 
 
michal214 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 144
Skąd: radom
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Tak. Jeśli się zdecydujesz przygotuję wersję do 150A. Zmieni się trochę wygląd menu głównego.

PS. Czy widać u Was zdjęcia? Nie wiem dlaczego u mnie się nie wyświetlają.
 
 
Szaczek 
stażysta


Pomógł: 4 razy
Wiek: 42
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 165
Skąd: Police
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

michal214 napisał/a:
Tak. Jeśli się zdecydujesz przygotuję wersję do 150A. Zmieni się trochę wygląd menu głównego.

PS. Czy widać u Was zdjęcia? Nie wiem dlaczego u mnie się nie wyświetlają.


Właśnie ich nie widzę ani na kompie ani na fonie. :cry:
_________________
Obecnie jeżdżę na: Fedora
 
 
sbom 
początkujący


Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 36
Skąd: mazowieckie
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Czy jest możliwość przerobienia na wyższe napięcie
do 310v
 
 
michal214 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 144
Skąd: radom
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

sbom napisał/a:
Czy jest możliwość przerobienia na wyższe napięcie
do 310v


Takiego napięcia nie można podać bezpośrednio na watomierz, ale mógłbyś zrobić zewnętrzny dzielnik napięcia i dopiero potem do mojego watomierza. Ja w programie również musiałbym zrobić modyfikację żeby takie napięcie mogło być wyświetlane. Jak się zdecydujesz daj znać to zrobię modyfikację.

PS. Co to za sprzęt na 310V, masz gdzieś linka żeby zobaczyć jak wygląda :)
 
 
spj 
stażysta



Dołączył: 18 Maj 2011
Posty: 160
Skąd: Gliwice
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Rezerwacja dla mnie + reszta na PW.
_________________
Jeżdżę na : EV4 Falcon V2

"Make everything as simple as possible, but not simpler" Albert Einstein
 
 
maniekrox 
prezes
maniekrox


Pomógł: 22 razy
Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 909
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

W takim razie ja też rezerwuję:)
 
 
piotrrs11 
brygadzista



Pomógł: 3 razy
Wiek: 26
Dołączył: 28 Mar 2014
Posty: 268
Skąd: Sulejów/Wrocław
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Fajna zabawka, duży plus za wodoodporność.
Alarm temperatury dla 160C to nieco wysoki próg - tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę bezwładność czujnika.
Czy jest/będzie możliwość zmiany progu?
Czy będzie możliwość wyprowadzenia jakiegoś buzzera jak w pikaczu?
_________________
some random strrrr
 
 
michal214 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 144
Skąd: radom
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Elewacja jest jak najbardziej wodoodporna, ale trzeba mieć na uwadze, że długie użytkowanie urządzenia w warunkach wysokiej wilgotności może i tak je popsuć np. coś się skropli będzie parować itd.
W każdym razie nawet w takim wypadku można watomierz odesłać i naprawię usterkę.

Co do progu alarmu to teraz jest na sztywno, ale w przyszłości dołożę opcję zmiany progu, ale to najwcześniej gdzieś w maju.

Buzera nie ma i raczej nie będzie.
 
 
maniekrox 
prezes
maniekrox


Pomógł: 22 razy
Dołączył: 26 Sie 2014
Posty: 909
Skąd: Gdańsk
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Jeśli to kwestia zmiany cyferki w kodzie to bym bardzo prosił o zmianę temperatury na te 135*C
 
 
Szwagier 
prezes


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 15 Lis 2015
Posty: 733
Skąd: Ostrów Mazowiecka
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Czy za miesiąc będzie można kupić watomierz? Na ten miesiąc mam już poplanowane inne wydatki :neutral: ...
 
 
michal214 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Paź 2014
Posty: 144
Skąd: radom
Wysłany: Wto 09 Lut, 2016   

Tak. Watomierze będą cały czas dostępne.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Batteryguru baterie do rowerów elektrycznych

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group