ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbumZlot EV 6-7 maja 2017

Poprzedni temat «» Następny temat
Szybkie i lekkie ładowanie (na trasie)
Autor Wiadomość
leszcz 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 330
Skąd: Rumia
Wysłany: Śro 31 Maj, 2017   

O kurdę... że co? Trochę to przegapiłem, sądziłem, że będę mieć jakiekolwiek wyjście z tyłu na te 52V a tu jakaś dżungla pinów :( :( :( HELP
 
 
Passat_EQ 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Paź 2016
Posty: 322
Skąd: Wrocław
Wysłany: Śro 31 Maj, 2017   

leszcz napisał/a:
O kurdę... że co? Trochę to przegapiłem, sądziłem, że będę mieć jakiekolwiek wyjście z tyłu na te 52V a tu jakaś dżungla pinów :( :( :( HELP


Trzeba go uruchomic i pomierzyc kondensatory elektrolityczne tj. napięcie na nich.
Są w zasadzie dwa rodzaje tych "wiekszych"
Jesli ktores są na 400-450V to na pewno nie te.
Jesli sa jakies na 63v bądz troche wiecej to tam bym sie spodziewał wyjscia z zasilacza. Wtedy tylko dolutowac do niego przewody albo prześledzic po sciezkach na ktorych pinach wychodzą.
 
 
leszcz 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 330
Skąd: Rumia
Wysłany: Czw 01 Cze, 2017   

O! Teraz coś świta. Niezmierne dzięki Passat! Podziwiam Twoją i innych wiedzę na tym forum! Rewelka!
 
 
leszcz 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 330
Skąd: Rumia
Wysłany: Wto 08 Sie, 2017   

Passat_EQ napisał/a:
Jesli sa jakies na 63v bądz troche wiecej to tam bym sie spodziewał wyjscia z zasilacza. Wtedy tylko dolutowac do niego przewody albo prześledzic po sciezkach na ktorych pinach wychodzą.


1). Tak to wygląda:



Więc mam do przylutowania po dwie żyły kabla na każdy z potencjałów od tych 2 kondensatorów.

2). Druga sprawa to myślę, co by ten moduł wylutować bo wygląda na zupełnie niezależny i zawadza. Jak oceniacie szanse powodzenia (tzn, że nadal będzie szedł prąd na wyjściowych kondensatorach)?

  
 
 
Passat_EQ 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Paź 2016
Posty: 322
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 10 Sie, 2017   

sadze ze to mogą byc te kondensatory o ktore nam chodzi.
W tle widze jeszcze jeden ktory znajduje sie bardziej w srodku.
Sprawdz które są bliżej jakichs złączy, bo jedne beda przed dławikami a drugie za.
 
 
leszcz 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lut 2017
Posty: 330
Skąd: Rumia
Wysłany: Czw 10 Sie, 2017   

No te 2 są na samej krawędzi przy białych złączach.
 
 
Passat_EQ 
kierownik


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Paź 2016
Posty: 322
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw 10 Sie, 2017   

Mogłbys dac zdjęcia całej płytki z obu stron przy tych kondensatorach, ale mimo to na 95%sadze ze te sa wyjsciowe.
Nawet jesli podłączyłbys sie pod to wczesniejsze przed dławikiem, niewiele to zmieni.
Byłyby troche wieksze tetnienia, widoczne na oscyloskipie, poziomu 200mV
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Archiwum zlotów EV w Żyrardowie
Zanim coś kupisz, albo zlecisz innym przeczytaj!