|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Usunięcie wątku dotyczącego roweru Marek_b57 na jego prośbę |
Autor |
Wiadomość |
maran_hand
dyrektor

Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Lut 2015 Posty: 459 Skąd: Warszawa-Sadyba
|
|
|
|
 |
WojtekErnest
szef

Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Sie 2012 Posty: 3453 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 19 Lut, 2018
|
|
|
maran_hand napisał/a: |
To już jest koniec, nie ma już nic, zostaliśmy sprzedani, możemy iść..
E-biker górą i jeśli to on ma teraz kształtować środowisko ebikerów to wyrazy współczucia dla tych którzy dopiero zaczynają interesować się tematem e-rowerów. Bo najlepsze co czeka to rower z torba na aku i silnikiem który po pierwszej jeździe obróci się w hakach.. |
Oczywiście źle się stało, że nastąpił taki rozłam. Ale wg mnie ze względu na czekajacy nas dopiero boom na rowery elektryczne, takich E-bikerow Bis jeszcze powstanie wiele różnych. I na pewno w swej masie w niedalekiej przyszlosci dominowac będą proste konstrukcje "plug/play". Czyli coraz szybciej będą powstawac setki małych warsstatow rowerowych, które będą masowo, tanio i na zunifikowanych podespolach modernizowac 'analogowe' rowery. Pewna era pionierstwa przechodzi do historii. Nadchodzi era masowki.
To nieuniknione, chyba ze ten proces zatrzyma legislacja... |
_________________ Użytkownik składaka Kross/Grand Ametyst 24 cale, zasil. 42 V-600 W oraz Bora 602 INTERBIKE
http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=1555 |
|
|
|
 |
Pavyan
kierownik

Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Kwi 2015 Posty: 383 Skąd: Mazowsze
|
|
|
|
maran_hand napisał/a: | [...] Czyli albo klaszczesz albo won! Taki kaczyzm w mniejszym wydaniu |
Pierwsze zdanie, w pełni OK. Ale drugie... kaczyzm?
A nie również jaruzelizm, pawlaczyzm, milleryzm, tuskizm, kopaczyzm itd.? Ludzkizm? Trochę obiektywizmu, plizzz.
Natomiast - nie usprawiedliwiając niczego - podsumowałbym te wydarzenia tak: ludzie są tylko ludźmi, a pieniądze pieniędzmi. Zadecydował niewątpliwie rachunek zysków i strat.
PS: Kiedyś byłem wszystkiego pewien... wszelkich swoich zachowań, reakcji - na wszystko miałem odpowiedź ostrą (jak to w pewnej piosence); z upływem lat mogę powiedzieć z przykrością - niczego już nie jestem pewien. Oprócz tego, że zdechnę... |
|
|
|
 |
Passat_EQ
prezes

Pomógł: 15 razy Dołączył: 08 Paź 2016 Posty: 580 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
WojtekErnest napisał/a: | maran_hand napisał/a: |
To już jest koniec, nie ma już nic, zostaliśmy sprzedani, możemy iść..
E-biker górą i jeśli to on ma teraz kształtować środowisko ebikerów to wyrazy współczucia dla tych którzy dopiero zaczynają interesować się tematem e-rowerów. Bo najlepsze co czeka to rower z torba na aku i silnikiem który po pierwszej jeździe obróci się w hakach.. |
Oczywiście źle się stało, że nastąpił taki rozłam. Ale wg mnie ze względu na czekajacy nas dopiero boom na rowery elektryczne, takich E-bikerow Bis jeszcze powstanie wiele różnych. I na pewno w swej masie w niedalekiej przyszlosci dominowac będą proste konstrukcje "plug/play". Czyli coraz szybciej będą powstawac setki małych warsstatow rowerowych, które będą masowo, tanio i na zunifikowanych podespolach modernizowac 'analogowe' rowery. Pewna era pionierstwa przechodzi do historii. Nadchodzi era masowki.
To nieuniknione, chyba ze ten proces zatrzyma legislacja... |
Zgadzam sie z ta wypowiedzia.
Dodam tez tylko, ze najlepszym forum bedzie nie to najstarsze z najwieksza iloscia " filarow", czy zarejestrowanych, a to gdzie bedzie najciekawiej i najfajniej.
Jak nastanie boom to lepiej zeby bylo jakies ugruntowane miejsce. To pozwoli utworzyc zwarta fajna spolecznosc entuzjastow. Inaczej bedzie rozpizdziel i wiele zaspamowanych wysepek. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|