|
ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITERRowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie
|
Sprzęgło jednokierunkowe w silniku przekładniowym |
Autor |
Wiadomość |
kaen
początkujący

|
Wysłany: Sob 30 Lis, 2019 Sprzęgło jednokierunkowe w silniku przekładniowym
|
|
|
Witam
Mam taki problem; silnik Bafang 250W 36 V, przekładniowy, tylne koło, przestał być "bezoporowy". Chociaż w jeżdzie z zasilaniem to nie przeszkadza, jednak chciałbym to w najbliższym czasie naprawić. Problem w tym, że nie mogę nigdzię znaleźć informacji o tym sprzęgle - czy jest to łożysko jednokierunkowe czy jakiś inny element.
Silnika jeszcze nie rozbierałem, chcę najpierw skompletować części. Wszystkie informacje dot. serwisowania takich silników dostępne w sieci kończą się na przekładni planetarnej.
Pozdrawiam, Krzysztof |
|
|
|
 |
kaen
początkujący

|
Wysłany: Nie 01 Gru, 2019
|
|
|
Jednak znalazłem informację tutaj.
Jest to sprzęgło typu "sprag clutch", umieszczonie w podstawie przekładni planetarnej. |
|
|
|
 |
WojtekErnest
szef

Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Sie 2012 Posty: 3453 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 04 Gru, 2019
|
|
|
Ciekawe czy u Ciebie tez będzie pęknięty trzpień sprzęgła. Zrob zdjęcie jak do tego dotrzesz. |
_________________ Użytkownik składaka Kross/Grand Ametyst 24 cale, zasil. 42 V-600 W oraz Bora 602 INTERBIKE
http://forum.arbiter.pl/viewtopic.php?t=1555 |
|
|
|
 |
WojtekErnest
szef

Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Sie 2012 Posty: 3453 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
wnoto
młodzik

|
Wysłany: Pią 17 Lip, 2020
|
|
|
Warto jak rozwiążesz problem zawrzeć tutaj jego opis dla potomnych - którzy podobnie jak Ty szukają informacji. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|