ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Komputerek do roweru KT-LCD3
Autor Wiadomość
Ryszard 
początkujący


Dołączył: 04 Kwi 2015
Posty: 38
Skąd: Polska
Wysłany: Wto 29 Wrz, 2015   Komputerek do roweru KT-LCD3

Znalazłem https://www.youtube.com/watch?v=CE9Pd3mK7xM czy ktoś z was go używa. Jakieś doświadczenia z nim związane?
 
 
qaz33 
szef
qaz33


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 07 Kwi 2014
Posty: 1464
Skąd: Gdynia
Wysłany: Sob 31 Paź, 2015   

Mam obie wersje LCD2 i LCD3,. Fajna sprawa dla rowerow z silnikami 800W i nizej.
 
 
yanek23 
początkujący


Dołączył: 02 Sty 2017
Posty: 13
Skąd: Międzyzdroje
Wysłany: Nie 05 Lut, 2017   

Witam
Szukam sterownika tak żeby współpracował z moim wyświetlaczem LCD3. Silnik zakupiłem taki
http://nexun.pl/sklep/sil...6-10x6-tyl.html
i chciałem zakupić taki sterownik http://nexun.pl/sklep/ste...6v-48v-30a.html ale nie będzie on współpracował z tym wyświetlaczem. BMS - 30A
Ktoś może coś doradzi bo trochę błądzę z tą elektroniką.
Za sugestię dzięki.
Pozdrawiam
 
 
ravkill 
brygadzista
sir :)


Pomógł: 7 razy
Wiek: 49
Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 290
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Śro 08 Lut, 2017   

he, ja z kolei mam sterownik, ale nie mam wyświetlacza.. W chinach z kolei tylko w zestawie..
 
 
wwojciech 
brygadzista
wwojciech


Pomógł: 8 razy
Wiek: 35
Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 263
Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 08 Lut, 2017   

kupcie razem z chin i się podzielcie:D
 
 
yanek23 
początkujący


Dołączył: 02 Sty 2017
Posty: 13
Skąd: Międzyzdroje
Wysłany: Czw 09 Lut, 2017   

ravkill napisał/a:
he, ja z kolei mam sterownik, ale nie mam wyświetlacza.. W chinach z kolei tylko w zestawie..


Jak dojdzie mój z Chin mogę odsprzedać.
 
 
ravkill 
brygadzista
sir :)


Pomógł: 7 razy
Wiek: 49
Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 290
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw 09 Lut, 2017   

W sumie, po analizie, to ja wolę jednak zwykły watomierz z woltomierzem i bocznikiem , za 12 baksów + licznik za 3. Wychodzi bardziej funkcjonalnie...
 
 
djmarcin56 
prezes


Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sie 2016
Posty: 522
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie 26 Mar, 2017   

Przecież pełno tego na Ali chłopaki można sobie zamówić każde osobno :p
_________________
Zbieram graty do swojej pierwszej konstrukcji ;)
 
 
Tsport 
stażysta


Dołączył: 11 Mar 2015
Posty: 123
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 09 Kwi, 2017   

A jakie są wymagania odnośnie sterownika aby ten LCD podpasował?
 
 
djmarcin56 
prezes


Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sie 2016
Posty: 522
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon 17 Kwi, 2017   

Aby lcd działał musi być sterownik z serii "kt" bo musi mieć wyprowadzone odpowiednie przewody z wtyczka, jest kilka rodzajów na różne moce więc można coś dobrać.

Niewiem tylko czy potrzebuje on do pracy podłączonych hali, może ktoś się wypowie?
Qaz33 jak to jest?
_________________
Zbieram graty do swojej pierwszej konstrukcji ;)
 
 
qaz33 
szef
qaz33


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 07 Kwi 2014
Posty: 1464
Skąd: Gdynia
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017   

Tak, bez halli nie pojedzie. Wogole te sterowniki z LCD3 maja wiecej funkcji niz 1 i 2 oraz pracuja troche ciszej. Wszystkie ktore ja widzialem steruja momentem a nie predkoscia co jest olbrzymia zaleta. Dzialaja tak jak te najdrozsze kontrolery FOC z najwyzszej polki mimo ze sa trapezowe
 
 
madejp 
dyrektor


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2015
Posty: 417
Skąd: Kraków
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2017   

No to ja mam taki, co steruje napięciem, ale faktycznie jest cichy (miał w nazwie sinus) i ładnie startuje od zera.
 
 
Mobil 
prezes


Pomógł: 5 razy
Wiek: 102
Dołączył: 21 Wrz 2015
Posty: 656
Wysłany: Śro 19 Kwi, 2017   

Bo sinus to tak w pół drogi do wektorowego :mrgreen:
 
 
djmarcin56 
prezes


Pomógł: 5 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sie 2016
Posty: 522
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Śro 21 Cze, 2017   

Mam pytanie do posiadaczy lcd3:
1.jaki tam pasuje czujnik prędkości?
2. Jaki czujnik temperatury w silniku obsluguje ten lcd?
_________________
Zbieram graty do swojej pierwszej konstrukcji ;)
 
 
Gregs 
młodzik


Pomógł: 10 razy
Dołączył: 27 Sie 2017
Posty: 98
Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 01 Paź, 2017   

Odświeżę temat. W instrukcji jest napisane, że jak czujnik temperatury przekroczy wartość krytyczną włącza się alarm (to znaczy temperatura na wyświetlaczu miga), a sterownik wchodzi w tryb ochrony silnika. Włączanie wskazań temperatury odbywa się w ustawieniu C8 (odczyt włączony 1, wyłączony 0).
Jestem ciekaw czy czujnik jest dedykowany, czy jakikolwiek i gdzie go podpiąć.

Czujnika prędkości nie trzeba, bo odczytuje prędkość z hallotronów. Ilość czujników ustawia się w parametrze P2. Uniwersalnym ustawieniem jest 0, ale przy silnikach przekładniowych wskazanie prędkości będzie zawyżone, ponieważ odczytywana jest prędkość obrotowa wirnika a nie koła. Wtedy trzeba dobrać i ustawić P2 od 1 do 6.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group