ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Mocny MID na bazie ramy Falcon v2
Autor Wiadomość
qaz33 
szef
qaz33


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 07 Kwi 2014
Posty: 1464
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pon 17 Lip, 2017   

przy 74V z baterii to na 20kW byloby potrzebne 270A DC, nawet te odblokowane sabvotony daja max "tylko" 200 ale jak na tak mala mase to za duzo
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Pon 17 Lip, 2017   

na ruskim modzie ruszy, poza tym nie da się ciągle dawać w silnik takiej mocy, wiec to trzeba by traktować bardziej jako chwilowy. Przecież grzejąc pełnym gazem pod górkę pobiera mi na hubie 50A
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
wwojciech 
brygadzista
wwojciech


Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 263
Skąd: Kraków
Wysłany: Pon 17 Lip, 2017   

Z naczepą od tira by brał po 270A :) Z midem przy tej samej prędkości pod góre powinien być mniejszy prąd w stosunku do huba.
 
 
lkuc18 
kierownik


Dołączył: 10 Gru 2013
Posty: 314
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 17 Lip, 2017   

Tas, dlaczego wziąłeś aż tak mocny silnik? Zastanawiałem się nad tym i jedyne co mi przychodzi na myśl to to że z racji tej że będzie on bardzo blisko ogniw nie może się za bardzo grzać żeby te nie zużywały się nierównomiernie z powodu wysokiej temperatury. Czy taki jest powód a jeśli tak to czy jest on jedyny?
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Wto 18 Lip, 2017   

Wybór silnika nie jest podyktowany mocą tylko jego wymiarami (dysponuję 135mm wewnątrz skrzynki), to jedyny jaki wejdzie do ramy bez modyfikacji, a przy okazji jest mocnym więc to idealne połączenie :)
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
stachu 
początkujący


Wiek: 41
Dołączył: 25 Lip 2016
Posty: 10
Skąd: Katowice
Wysłany: Czw 20 Lip, 2017   

Tas, kiedy będziesz gotowy z jeżdżącym rowerem? Bardzo jestem ciekawy efektów Twojej pracy.
 
 
Saku 
dyrektor



Wiek: 33
Dołączył: 29 Paź 2013
Posty: 400
Skąd: SWDN
Wysłany: Nie 03 Wrz, 2017   

Marcinie dzialasz cos dalej? :smile:
 
 
Rugorlos27 
stażysta


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Lip 2016
Posty: 156
Skąd: Sandomierz(okolice)
Wysłany: Nie 03 Wrz, 2017   

Saku napisał/a:
Myarcinie dzialasz cos dalej? :smile:

Już myślałem że są jakieś postępy :cry:
 
 
Passat_EQ 
prezes


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 08 Paź 2016
Posty: 580
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2017   

Nie chce podpuszczac ale Arek opierdzielił bajka w 3 tygodnie a tu trzy miesiace i silnik jest w ramie :o
:smile: :smile:
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2017   

W czasie kiedy on zbudowal 1 konstrukcje ja pomogłem zbudować 50 :)
Powolność budowy nie wynika z lenistwa ale z tego, że często mój wolny czas przeznaczam innym u cierpią na tym moje własne projekty.
Ale bez obaw, co kilka dni coś przy tym grzebie, a jak już ruszy to najpewniej znów będzie inspiracją dla wielu :)
Czas ma pomniejsze znaczenie
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
fanboy1203
[Usunięty]

Wysłany: Sob 21 Paź, 2017   

A może zamiast przerzutek założyć tam przekładnie planetarną w piaście tylnego koła?
Myślałem o czymś takim
http://allegro.pl/piasta-...bc-0277bccb9684
 
 
wwojciech 
brygadzista
wwojciech


Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 263
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob 21 Paź, 2017   

Zawodnik torowy ma max moc 2kw i raczej zajechalby taka planetarke, a silnik 5-6kw tym bardziej:) Druga kwestia, po co uciekac z masa silnika na rame zeby pozniej wrzucac ciezka planetarke do kola?:)
 
 
tas 
szef
tas


Pomógł: 154 razy
Dołączył: 02 Kwi 2012
Posty: 6169
Skąd: Beskidy
Wysłany: Sob 21 Paź, 2017   

2kW? ;) https://www.youtube.com/c...C1JrX2_qqLLTGKw
_________________
Silniki, sterowniki : SKLEP tel: 792304416
Kod rabatowy: "FORUM"
Ogniwa: SKLEP
Blog o ebajkach BLOG
 
 
wwojciech 
brygadzista
wwojciech


Pomógł: 8 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 263
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 22 Paź, 2017   

Jest to zmierzona moc chwilowa oczywiscie:) gdyby to byla ciagla to sprinty na zawodach mieliby ze srednia predkoscia po 100km/h
 
 
radasss 
dyrektor
Radosław



Pomógł: 7 razy
Wiek: 54
Dołączył: 18 Lis 2007
Posty: 413
Skąd: Luboń/k.Poznania
Wysłany: Czw 29 Mar, 2018   

Tas, napisz proszę czy Twoim zdaniem jednostronne mocowanie silnika Revolt jest wystarczające przy mocach max 15 kW ? No i napisz jak przebiegają prace, wnioski z prób, itp. bo to już pół roku mija :grin:
_________________
warsztatmotocykli.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group