ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER Strona Główna

ROWERY I INNE POJAZDY ELEKTRYCZNE - FORUM ARBITER

Rowery, trójkołowce, ryksze, skutery, hulajnogi i inne lekkie pojazdy elektryczne
Porady, zdjęcia, filmy, konstrukcje, opinie


FAQFAQ  SzukajSzukaj  Szukaj z GoogleSzukaj z google  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
E-biker.pl praca

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyświetlacz LCD LK-LCD1-instrukcja
Autor Wiadomość
JAC56 
początkujący


Dołączył: 11 Gru 2017
Posty: 24
Skąd: Poznań
Wysłany: Sob 10 Mar, 2018   Wyświetlacz LCD LK-LCD1-instrukcja

Czy ktoś miałby link do instrukcji?
Coś poprzestawiałem i szybkość pokazuje się np:52km/godz i zaraz potem połowa: 26km/godz. :sad:
Przy mniejszych prędkościach (poniżej 34km/godz) problem nie występuje..

Jeszcze jedno: ze sterownika wystają 2 białe przewody (obcięte)- do czego służą?

dzięki!
 
 
furifurius 
stażysta


Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 23 Sie 2016
Posty: 138
Skąd: Ustka/Leixlip(IRL)
Wysłany: Sob 10 Mar, 2018   Re: Wyświetlacz LCD LK-LCD1-instrukcja

JAC56 napisał/a:
Czy ktoś miałby link do instrukcji?
Coś poprzestawiałem i szybkość pokazuje się np:52km/godz i zaraz potem połowa: 26km/godz. :sad:
Przy mniejszych prędkościach (poniżej 34km/godz) problem nie występuje..

Jeszcze jedno: ze sterownika wystają 2 białe przewody (obcięte)- do czego służą?

dzięki!


Jestes pewien ze to prawidlowa nazwa? Akurat nie mam nic do roboty wiec chcialem wygoglac LK-LCD1. ale jedyne wyniki sa do twojego postu. Nie ma na tym jakis innych oznaczen?
Pozdro
 
 
JAC56 
początkujący


Dołączył: 11 Gru 2017
Posty: 24
Skąd: Poznań
Wysłany: Pon 12 Mar, 2018   Re: Wyświetlacz LCD LK-LCD1-instrukcja

furifurius napisał/a:


Jestes pewien ze to prawidlowa nazwa? Akurat nie mam nic do roboty wiec chcialem wygoglac LK-LCD1. ale jedyne wyniki sa do twojego postu. Nie ma na tym jakis innych oznaczen?
Pozdro


Dziękuję bardzo za chęć pomocy.
Wydawało mi się, że podałem właściwą nazwę.
Do sprzedającego nie mogę się dodzwonić, stąd prośba o pomoc innych forumowiczów.
W załączniku jest zdjęcie:

wyswietlacz.JPG
Pobierz Plik ściągnięto 109 raz(y) 201,58 KB

 
 
Mariusz_p 
brygadzista



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 27 Sie 2017
Posty: 239
Skąd: WLKP
Wysłany: Wto 13 Mar, 2018   

Z tymi wyświetlaczami są jakieś problemy. Mój też ma czasami skoki prędkości. Tak jak by błędnie odczytywał obroty z silnika. Poza tym po 500km skasował mi się przebieg.
A masz problem z szarpaniem podczas przyspieszania na PAS6? U mnie 2-3 razy potrafi rozłączyć napęd zanim się rozpędzi. Tak, jak by dochodziło do jakiegoś przeciążenia.
Dodam, że na manetce oraz pozostałych PAS problem nie występuję.
Białe przewody to ograniczenie mocy do legalnej jeżeli dobrze myślę.
 
 
JAC56 
początkujący


Dołączył: 11 Gru 2017
Posty: 24
Skąd: Poznań
Wysłany: Śro 14 Mar, 2018   

Link do instrukcji wyświetlacza od kolegi glebora
http://epojazdy.blogspot....ia-kt-lcd1.html

Jest to, co prawda inny wyświetlacz ale zasada obsługi powinna być podobna...

Cytat:
Z tymi wyświetlaczami są jakieś problemy


Bez obciążenia na samej manetce też zaobserwowałem zmiany wskazań (ustawienie PAS 1) przez 2-przyjrzę się i spróbuję skorzystać z instrukcji obsługi-może coś źle ustawiłem (przez przypadek-bo chciałem skasować przebieg dzienny)
 
 
Stan8787 
początkujący
Yogi


Wiek: 57
Dołączył: 10 Sty 2019
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Czw 10 Sty, 2019   

Witam.jestem tu nowy ale od dość dawna śledzę to forum.Jest tu dużo ciekawych pytań i równie ciekawych odpowiedzi.Podłączyłem się akurat pod ten temat,ponieważ sprowadziłem z dalekich krajów zestaw do konwersji roweru ale jak to bywa małe rączki małych ludzi zapomnieli mi zapakować do paczki instrukcji obsługi displeya,a że urodzony jestem w połowie zeszłego stulecia tak i za bardzo intuicja mi nie pomaga.Koledzy, czy macie może ,lub wiecie kto ma instrukcję takiego wyświetlacza.Nic więcej nie umie o nim napisać bo nic na nim nie jest napisane,czarna dziura.Byłbym niezmiernie wdzięczny.

display.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 31 raz(y) 22,38 KB

 
 
wibi 
prezes


Pomógł: 31 razy
Dołączył: 23 Sie 2014
Posty: 881
Skąd: Śląsk
Wysłany: Czw 10 Sty, 2019   

Jak sprowadziłeś cały zestaw to wystarczy go podłączyć,nacisnąć przycisk Power na wyświetlaczu i... reszta jest domyślna.
 
 
Stan8787 
początkujący
Yogi


Wiek: 57
Dołączył: 10 Sty 2019
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Czw 10 Sty, 2019   

No nie za bardzo.Wiadomo ,ciekawość to jest pierwszy krok do piekła.Nacisłem tu,potem tu a następnie tu i tu i teraz nie działa licznik kilometrów,szybkości,muszę obrócić korbą dwa razy żeby wspomaganie zaskoczyło.Prawdopodobnie idzie to ustawić z pozycji wyświetlacza i dlatego szukam instrukcji.
 
 
szczepan-k 
młodzik


Wiek: 41
Dołączył: 06 Sie 2017
Posty: 57
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw 10 Sty, 2019   

Takie coś mam ewentualnie wersie angielską
Ustawienia:
P01: Jasność Podświetlenie wyświetlacza: 1 = najciemniejszy, Stoisko 2 = w połowie, Podstawa 3 = najjaśniejszy.
P02: Ustawienie wyświetlania prędkości: KM = 0, MILE = 1 P03: Ustawienie napięcia: 24 V, 36 V, 48 V, (36 V = standardowe ustawienie domyślne)
P04: Czas czuwania: 0 = brak gotowości; inne wartości oznaczają liczbę minut.
P05: Przekładnia pomocnicza (wartości sygnału napięciowego) 0, 3 tryb: 1 nadajnik2V, 2 nadajnik3V, 3-kanałowy 4 V, 4-liniowy 5 V, 5-kątowy 6V 1, 5 tryb: 1 poziom 2 V, 2 poziomy 2,5 V, 3 źródła 3 V, 4 poziomy 3,5 V, 5 minut 4 V
P06: Średnica koła: jednostka = cale (dokładność = 0,1)
P07: Pomiar prędkości magnetycznej stali numer: zakres: jednostki: 1-100 (nie zmieniaj)
P08: Ustawienie prędkości od 0-50 KM / HR (domyślnie 50. Ta wartość nie oznacza ograniczenia prędkości) Uwaga: Gdy prędkość jest większa niż ustawiona prędkość, wyłącz wyjście PWM; Gdy prędkość spada do mniej niż zestaw prędkość, automatycznie otwiera wyjście PWM, prędkość jazdy do prądu + 1 km / h; Numeryczne na podstawie km jako Benchmark tutaj, po ustawieniu jednostki z mile na mile, wyświetla prędkość wartości liczbowej jest automatycznie konwertowane na właściwe mile, ale mile pod interfejsem menu w wartościach ograniczenia prędkości ustalonych przez dane konwersja, wartości graniczne prędkości MPH nie są zgodne z rzeczywistym wyświetlaniem
P09: Ustawienie uruchamiania z trybu zatrzymania. 0 = Start, 1 = Nie uruchamiaj
P10: Ustawienie trybu jazdy: 0 = napęd zasilający. (zdecydował, ile mocy wyjściowej za pomocą narzędzi mechanicznych, w tym momencie, aby nieważne) 1 = Elektryczny (jadąc samochodem, urządzenie sterowe jest obecnie nieważne) 2 = Koordynator napędu elektrycznego i napędu elektrycznego (stan startu elektrycznego zerowego jest nieprawidłowy, opcja ta wyłącza P09)
P11: Zakres ustawień czułości mocy: 1-24.
P12: Pomoc rozpoczyna zakres ustawień intensywności: 0-5
P13: Siatka magnetyczna ze stali magnetycznej typu 5 Siatka ze stali magnetycznej Sherwina trzy rodzaje
P14: Regulator dla aktualnej wartości granicznej do ustawienia, zakres 12A (domyślnie): 1 - 20 A

Te standardowe ustawienia obowiązują w Europie z wyjątkiem U.K .: P01 = 3, P02 = 0, P03 = 36, P04 = 0, P05 = 1, P06 = 20, P07 = 1, P08 = 25, P09 = 1, P10 = 2, P11 = 2, P12 = 1, P13 = 8, P14 = 14
 
 
Stan8787 
początkujący
Yogi


Wiek: 57
Dołączył: 10 Sty 2019
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Pią 11 Sty, 2019   

Witam.To nie ta instrukcja bo u mnie jest tylko 8 ustawień - PO1 - PO8 i nic więcej.
 
 
szczepan-k 
młodzik


Wiek: 41
Dołączył: 06 Sie 2017
Posty: 57
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią 11 Sty, 2019   

sory nie dopisałem chodzi o wyświetlacz o którym pisał Stan8787
 
 
szczepan-k 
młodzik


Wiek: 41
Dołączył: 06 Sie 2017
Posty: 57
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią 11 Sty, 2019   

może zależy coś od wersji, mam taki sam i do niego taką instrukcje. Wieczorem sprawdzę ile mam pozycji u siebie bo nie pamiętam.
 
 
szczepan-k 
młodzik


Wiek: 41
Dołączył: 06 Sie 2017
Posty: 57
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią 11 Sty, 2019   

sprawdziłem u siebie faktycznie jest 8 pozycji i nie pasuje to do tej instrukcji.
 
 
Stan8787 
początkujący
Yogi


Wiek: 57
Dołączył: 10 Sty 2019
Posty: 5
Skąd: Rybnik
Wysłany: Sob 12 Sty, 2019   

Dzięki za chęci.
 
 
borsuk 
prezes



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 503
Skąd: Sudety
Wysłany: Sob 12 Sty, 2019   

Stan8787 napisał/a:
..Koledzy, czy macie może ,lub wiecie kto ma instrukcję takiego wyświetlacza...

Tu masz film z opisem takiego wyświetlacza:
https://www.youtube.com/watch?v=cjY-kdzcXbE
Ze względu na wiek chyba znasz rosyjski :)
_________________
Moje rowery: BBS02B, BBS01, hub 250W.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Batteryguru baterie do rowerów elektrycznych

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group